Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Hrvati za prvo, Englezi za drugo finale u istoriji

37014517_10155585395867727_4372769619249725440_n_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.07.2018. u 07:12

Hrvatska ili Engleska? Večeras će biti poznato ko će biti drugi finalista Mundijala, odnosno koja reprezentacija će na megdan Francuskoj u nedjelju, kada će se voditi direktna borba za “Zlatnu Boginju“.

Biće ovo duel i starih znanaca jer su Englezi i Hrvati do sada odigrali sedam međusobnih duela. Uspješniji su Ostrvljani koji su četiri puta slavili, dva puta su pobjedu odnijeli “Vatreni“, a jedan meč je završen neriješeno.

Kada je u pitanju istorija, Engleska je u polufinalu posljednji put igrala 1990. na prvenstvu u Italiji. Tada je eliminisana od Njemačke nakon penala, pošto je u regularnom dijelu bilo 1:1. Prethodno, “Gordi Albion“ se završnice domogao 1966. kada su bili domaćini i kada su na kraju i osvojili za sada jedinu titulu.

Hrvatska je među četiri najbolje ekipe bila na svom debitantskom nastupu u Francuskoj 1998. Tada je sjajna generacija, koju je predvodio selektor Miroslav Ćiro Blažević, u polufinalu poražena od domaćina rezultatom 2:1.

Blaga prednost se daje Englezima uoči susreta. Ipak, i tim Zlatka Dalića ima svojih aduta, ali se računa da se hrvatski tim više potrošio u eliminacionoj fazi i da će to biti od predsudnog značaja u duelu na moskovskom Lužnjikiju.

U jedno ipak nema sumnje. Engleska i Hrvatska će večeras od 20h ispisati novu stranicu u istoriji reprezentativnog fudbala.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.