Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Veterani Sutjeske kao promoteri rukometa u Nikšiću

veterani_naslovna1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.06.2017. u 06:27

Za istinske sportiste ljubav prema sportu kojim su se bavili nikad ne prestaje, a to su ovih dana dokazali i bivši rukometaši Sutjeske koji su se nakon dugo vremena okupili sa ciljem da kroz druženje i utakmice popularišu ovaj sport. 

Oni su ovih dana odigrali utakmicu izmiješani sa nekim sadašnjim i aktivnim igračima, a na golu je bio i reprezentativac Mile Mijušković koji je nakon uspješnih kvalifikacija za EP u Hrvatskoj odlučio da se podsjeti starih dana kada je mnogima bio saigrač u klubu.

Veterani su pokazali zavidan nivo spremnosti, a rukometnog znanja i dobrih poteza nije manjkalo.

Osim starijih igrača predvođenih Mikom Ašaninom, Rakom Bulatovićem, Draganom Đurđevcem, Aleksandrom Vulanovićem, igrali su i oni nešto mlađi veterani poput doskorašnjeg reprezentativca Vladimira Osmajića.

Veterani poručuju da će svoja druženja nastaviti, a ideja o popularizaciji rukometa biće jedna od glavnih aktivnosti okupljanja.

„Želimo na neki način da pokažemo da rukomet u našem gradu može da vrati tradiciju koju je imao ranijih godima, a ujedno i pošaljemo poziv svim ljudima dobre volje da se svi zajedno uključimo i da imamo jednog ozbiljnijeg prvoligaša u Nikšiću. Što se tiče nas “veterana”, ovo nam je već drugo ovakvo druženje na terenu u proteklih 10 dana, želimo da oživimo neke lijepe trenutke koje smo proveli zajedno u ovom sportu, kao i da učestvujemo na turnirima veterana u zemlji i regionu koji su sve popularniji“, kaže ispred organizatora Đoko Krivokapić.

Nakon utakmice druženje je nastavljeno u hotelu Onogošt uz večeru i piće koje je obezbijedila Sinidkalna organizacija Pivare Trebjesa. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.