Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rukometaši Nikšića i Morače odigrali utakmicu pomirenja, uprave traže smanjenje kazni za igrače

15713277_10208009148162179_1690494899_n
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 24.12.2016. u 06:53

Nemile scene viđene su početkom decembra na rukometnom meču između Nikšića 2014 i Morače 2015. Tuča igrača, haos, osuda javnosti.  Sinoć opet duel dva tima, ali ovog puta stisnute ruke, zagrljaji, dobra atmosfera i pobjeda sportskog duha u utakmici pomirenja. 

Bio je to meč u kom je pobjendik odlučen i prije početka, onog trenutka kada su pružene ruke pomirenja i poslata poruka svima da su rukomet i sportske vrijednosti iznad svega.

Neposredno uoči meča ruke su jedni drugima pružili i predstavnici uprave dva kluba, sa porukom da će u nove izazaove krenuti već uskoro, i to zajedničkim snagama u pokušaju da sačuvaju sportsku budućnost mladim igračima koje je, kako su ocijenili, Rukometni savez preoštro kaznio.

„Mi želimo da se ovo prijateljstvo sada nastavi, traje i omogućimo dobre uslove klubovima da prežive na crnogorksoj rukometnoj sceni.  Želimo da i oni koji kažnjavaju vode računa da kazna mora da bude srazmjerna onome što je bio incident. Mi ne mislimo da su te kazne bile srazmjerne, već drakonske. Napravićemo jendu inicijativu prema Rukometnom savezu da još jednom razmotre kazne za igrače oba kluba. Jedan mladi igrač koji je u trenutku možda i napravio glupost ne može da bude kažnjen tri godine jer on je time izgubio i tri godine života i tri godine sporta“, poruka je Abaza Džafića, člana upravnog odbora RK Morača 2015.

Naime, Rukometni savez je igrače Nikšića, Đorđija Adžića i Bojana Bojanića kaznio sa tri, odnosno, godinu i po zabrane igranja, dok su Nemanja Jovanović i Danilo Milić iz Morače kažnjeni sa godinu i po, odnosno godinu neigranja.

„Mi smo mladi klubovi, to su djeca i dešavaju se stvari, ali ćemo mi svi, od uprave do igrača, učiniti sve da se ovakve kazne više ne dešavaju u sportu. Sport je način života, zahtijeva maksimalnu posvećenost, kao i za sve drugo u životu. Ipak smatramo da su kazne preoštre i da ta djeca ne treba da ispaštaju zbog jednog trenutka slabosti“, poručio je predsjednik RK Nikšić 2014, Momčilo Abramović.

Batrić Janjić, član upravnog odbora nikšićkog kluba, na kraju je poručio da mladi rukometaši  zaslužuju mnogo bolje od ovoga što im se daje u ne baš najboljem ekonomskom ambijentu i da stoga treba imati razumijevanja za sve što se desilo.

„ Sport je nešto što spaja, a ne što razdvaja. Tome težimo i na tome ćemo istrajavati jer moramo da radimo na popularizaciji ovog sporta koji je veoma zančajan na svjetskom nivou“, zaključio je Janjić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.