Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

RK “Čelik” rezultatima dokazao posvećen rad sa mladima

27583158_10155227549967727_1023211894_n
RK “Čelik”
  • Autor onogost.me
  • 02.02.2018. u 07:01

Posljednji šampionat Starog kontinenta pokazao je da crnogorski muški rukomet nije na očekivanom nivou i da u sportu u kojem nas dame u svijetu već decenijama unazad predstavljaju na mnogo bolji način, jači pol treba na međunarodnoj sceni makar u budućnosti da pokaže više, jer talenta ima, a dokaz za to je i pionirska ekipa Rukometnog kluba "Čelik".

Tim koji je svoj potencijal dokazao u regionalnoj ligi gdje je u konkurenciji najboljih ekipa iz regiona došao do prve pozicije dokaz je da nikšićki, pa samim tim i crnogorski rukomet, imaju perspektivu. To je takođe dokaz i da Nikšićani vole rukomet, i da nije slučajno u posljednjih nekoliko godina iznjedrio asove koji su unovčili svoje igračko znanje i ostvarili uspješne karijere.

RK “Čelik” je osnovan 2008. godine i od samog početka radi u ne baš najboljim uslovima, ali im to ne smeta da pariraju najboljim ekipama u Crnoj Gori i okruženju. Ekipa u ovoj sezoni učestvuje u Pionirskoj ligi države, Regionalnoj ligi, a bili su i organizatori Kupa oslobođenja Nikšića, a sa dječacima rade treneri Miloš Bošković i Andrija Rakočević.

“Radimo sa veoma talentovanom ekipom starijih dječaka koja je prošle godine uspjela da bude najbolja u konkurenciji timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a u ovoj godini nam je cilj da sa timom u kojem su mlađi ostvarimo isti cilj, a nadam se dobrim rezultatima i u domaćim takmičenjima. Trenutno nam je u radu otežavajuća okolnost što su nam treninzi kasno uveče pa se često dešava da djeca odsustvuju sa treninga”, navodi Bošković.

Ipak, dosta je i olakšavajućih stvari za ekipu otkad je u klub došla nova uprava koja se potrudila da obezbijedi dosta stvari koje su umnogome faille klubu.

“Pa od dolaska novih ljudi u klubu ukinute su članarine, a obezbijeđeni su nam putni troškovi tako da je mnogo lakše funkcionisati nego ranije, a nadam se da će ovi dječaci to i ubuduće opravdavati dobrim rezultatima jer potencijala svakako ima”, ističe Bošković.

U ekipi je veliki broj perspektivnih igrača, a ovosezonski pionirski tim, kako su naveli u klubu, sebi je postavio cilj da ponovi uspjeh starijih kolega i trijumfuje u regionalnom takmičenju. U postavi koju treniraju Bošković i Rakočević dosta je perspektivnih igrača među kojima se ističu Aleksa Jokić, Maksim Baletić, Radovan Zmajević, Jakša Pantović, Vladan Lončar, Andrija Radovanović i Damjan Đurković.

“Sigurno da se radi o dječacima koji imaju nesporan talenat i koji mogu jednim ozbiljnim radom da postignu dosta u rukometu, a mi ćemo se potruditi da ih usmjerimo na pravi način i utičemo da se što duže bave ovim sportom. Iskoristio bih priliku i da pozovem sve dječake rođene 2002. i mlađe, a koji su zainteresovani da se bave rukometom, da se priključe našem klubu i sa nama nauče elementarne stvari u ovom sportu”, kazao je Bošković.

Grad koji je iznjedrio jednog Alena Muratovića, Ivana Nikčevića, Vladimira Osmajića, Rada Mijatovića, Mila Mijuškovića i mnoge druge rukometne majstore ima odličnu podlogu da i u budućnosti bude rasadnik velikih igrača, i možda se baš među Čelikovim pionirima nalaze neki od njih. Rukometni Nikšić definitivno još uvijek ima šta da ponudi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.