Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nastavlja da oduševljava: Andrijana Popović najbolji strijelac lige

ana
RK Levalea
  • Autor onogost.me
  • 04.06.2017. u 07:52

Njoj nijesu problem godine, ni to što protivničke igračice dobro znaju koga imaju ispred sebe, iako je tek petnaestogodišnjakinja.  Andrijana Popović je prvoligaški karavan završila kao najbolji strijelac lige u kojoj je čak jedna od najmlađih igračica.

Andrijana, članica nikšićke Levalee 2010, sa 77 postignutih pogodaka ostavila je iza sebe daleko iskusnije igračice iz ekipa u kojima su po 4 i više godina starije rukometašice.

Nije to problem ovoj supertalentovanoj  djevojčici koja uživa u rukometu,a   mogli su to mnogi da vide nedavno na turniru u Nikšiću, gdje je, iako dvije godine mlađa od protivnica, držala lekicije iz rukometa igračicama koje dolaze iz jakih rukometnih škola iz regiona. Podsjećanja radi, upravo je ona bila jedna od najzaslužnijih za trijumf  u finalu međunarodnog  turnira „Nikšić 2017“i protiv Budućnosti, zvanično kadetske selekcije Crne Gore.

Ogromni talenat i želja vide se u savkom njenom pokretu, a veliku zaslugu za to imaju i treneri u klubu, Zoran Jocović, Zoran Marušić i Dragan Đurđevac, koji su godinama pažljivo brusili nikšićki i crnogorski rukometni dijamant.

„Ono što pruža sa svojih 15 godina i razmišljajući o rukometu u budućnosti, mogu reći da se radi o igračici velikog potencijala, djevojčici koja ima svjetlu budućnost da jednog dana dostigne nivo svjetskog igrača o kome će svi pričati. Možemo biti srećni da treneri u klubi, sa njima i ja, imamo mogućnost da gledamo kako se Andrijana iz dana u dan razvija kao  igrač i  čovjek“, iskren je Đurđevac i dodaje da uprava sa maksimalnom pažnjom i posvećenošću pristupa radu, ne samo sa njom, nego sa svim igračicama koje se nesebično daju za klub.

No, ne postaje se najboljom i bez dobre potpore saigračica, a Levalea u svojim redovima ima još tri reprezentativke, golmana Minu Mandić, srednjeg Beka Nadu Ćorović i Srau Međedović, desno krilo. Zajedno sa ostalima i uz jaku podršku uprave kluba, Andrijana niže sjajne uspjehe, samo neka tako i nastavi.

Pomenute igračice braniće boje kadetske reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu koje se igra u Slovačkoj. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.