Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Najbolje crnogorske rukometašice su Nikšićanke: Jednu dobro znate, vrijeme je da upoznate najveći biser našeg rukometa

diplome
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.01.2017. u 07:29

Juče su stale jedna drugoj rame uz rame i primile nagrade za najbolje što ima crnogorski ženski rukomet. Đinu Jauković svi znate, o Andrijani Popović tek ćete da slušate.

Svečano je bilo juče u Baru na dodjeli nagrada najboljima u našem rukometu. Devetnaestogodišnja Đina Jauković primila je nagradu za najbolju u seniorskoj konkurenciji, pet godina mlađa Andrijana Popović, članica RK „Levalea 2010“, bila je bez konkurencije u kategoriji mladih igračica.

Dvije skromne djevojke o svojim priznanjima govore skromno, gotovo identično.

„Ovo je veliki uspjeh i podstrek da radimo još bolje u narednom periodu“, kažu Đina i Andrijana za portal Onogošt.

Za Đinu je ovo značajno priznanje, tim prije što se nakon nedavno završenog Evropskog prvenstva u Švedskoj našla na meti kritike da je podbacila, obzirom da je dvije godine ranije prašila mreže u Danskoj. Đina se na sve to, kaže, mnogo ne obazire.

„Obzirom da imam 19 godina ja sam zadovoljna. Taj šampionat mi je otkrio na čemu treba da poradim u nastavku karijere kako bih poboljšala igru. Mogu da obećam svima da ću se još više truditi da unaprijedim svoju igru“, kaže Đina.

Član reprezentacije, ali juniorske je i Andrijana. Za one manje upućene, ova supertalentovana rukometašca igra u prvoj postavi, na poziciji lijevog beka, sa četiri godine starijim saigračicama. Zato nije ni neobično što je upravo ona proglašena za najbolju mladu igračicu Crne Gore.

„Nijesam očekivala nagradu, ali sam je priželjkivala. Do nje sam stigla željom, upornošću, radom i trudom. Tako se postižu najbolji rezultati“, kaže četrnaestogodišnja Andrijana koja velike zasluge za uspjeh, kako kaže, duguje i kompletnom timu Levalee za koji igra četiri godine.

„Presrećna sam jer je ovo uspjeh i za moj klub, a sigurno je da sam zahvaljujući trenerima i saigračicama došla do ovog priznanja“, poručuje Andrijana uz želju da jednog dana zaigra za neki veliki klub i obuče dres seniorske reprezentacije Crne Gore.

Ko zna, obzirom na njen potencijal, možda i vrlo brzo bude u timu sa Đinom. Crnogorski ženski rukomet uvijek je stvarao dobre igračice. Kako i sama Đina reče, pogotovo je Nikšić pun talenata.

„Srećna sam kad vidim da ima dosta klubova u Nikšiću. Moja poruka svim djevojčicama koje treniraju je da ulože mnogo truda i rada i da nikad ne odustanu od svojih snova“, poručuje najbolji mladi lijevi bek Evrope.

 

 

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.