Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mile Mijušković o tekućoj sezoni, planovima, reprezentaciji, stanju u domaćem rukometu

33923922_10211689969420410_6854260375504814080_n
  • Autor onogost.me
  • 31.05.2018. u 06:32

Tih, nenametljiv, ali velikih golmanskih kvaliteta, naš sugrađanin Mile Mijušković napravio je zavidnu rukometnu karijeru, a svoj hljeb trenutno zarađuje na Pirinejima, odnosno u španskom Balonmano Benidormu za koji nastupa od januara 2016.

Iako sezona još nije završena, Mijušković je zadovoljan postignutim jer su ciljevi ekipe već ostvareni. Ubilježeno je nekoliko pobjeda i protiv favorita, a on se sam odlično uklopio u sve to.

“Sezona je bila uspiješna, ostvarili smo cilj da budemo u prvih osam ekipa. Pored toga, uspjeli smo da pobijedimo jedan Ademar Leon u gostima, koji je igrao Ligu šampiona i prošao grupnu fazu. Pobijedili smo i La Rioju koja je do ove godine bila stalni učesnik najjačeg klupskog takmičenja u Evropi”, ističe Mijušković u razgovoru za naš portal.

Da su u klubu zadovoljni igrama Nikšićanina potvrđeno je i željom od strane članova uprave da se produži saradnja, ali s obzirom da stižu i primamljive ponude od drugih klubova, 32-godišnji Nikšićanin će konačnu odluku donijeti narednih dana

“Što se tiče planova za sljedeću sezonu vjerovatno ću nastaviti u istom klubu. Ljudi iz uprave žele da ostanem. Imam par interesantnih ponuda iz drugih zemalja, ali ovih dana ću donijeti konačnu odluku”, navodi on.

Mile je zadovoljan i kada su u pitanju igre reprezentacije Crne Gore, čije boje već duži niz godina brani, a nastupao je u nacionalnom dresu i na Evropskom prvenstvu koje je održano u januaru.

“Ova godina je bila uspješna i sa reprezentativne strane. Još jedno veliko takmičenje, odnosno Evropsko prvenstvo gdje smo učestvovali. Svakako da je to za Crnu Goru, kao i za mene, značajan rezultat. To je za mene lično i još jedan motiv više da se nastavi sa još boljim i jačim radom”, navodi Mijušković.

U Nikšiću postoji nekoliko rukometnih timova u muškoj i ženskoj konkurenciji, a koji nastoje da budu ravnopravni konkurenti timovima iz ostalih gradova Crne Gore. Ipak, po njegovom mišljenju, ukupna slika rukometa u našoj državi je zabrinjavajuća, a u koju se uklopio i rukomet u gradu pod Trebjesom.

“Što se tiče stanja u muškom i ženskom rukometu, mislim da nije na zadovoljavajućem nivou. U posljednje vrijeme je ženski rukomet bio na puno većem nivou, ali mislim da taj nivo opada. Mislim da bez većih ulaganja rukomet u Crnoj Gori, a samim tim i u Nikšiću, se teško može oporaviti. Zaista je teško očekivati da u ovakvim uslovima izađe neki kvalitetatan igrač. Ako ne bude nekog većeg pomaka, nema napretka ubuduće ni u reprezentaciji, kao ni u crnogorskoj ligi”, ističe golman Balonmano Benidorma i reprezentacije Crne Gore.

Naš sugrađanin očekuje da će dok god bude igrao na ovom nivou i poziv od selektora stizati redovno, a da je svaki nastup na bilo kom velikom takmičenju veliki uspjeh.

“Mislim da dok god igram u klubu na visokom nivou mogu očekivati poziv. Ja sam uvijek tu da dam sto posto na terenu i svaki nastup za reprezentaciju predstavlja mi čast i zadovoljstvo. Dok god se reprezentacija kvalifikuje na velika takmičenja, mislim da je to ogroman uspijeh”, zaključuje Mijušković na kraju razgovora.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.