Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đurović nosila “kanarinke” do pobjede, favoriti po planu

img-8578
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 18.05.2018. u 18:30

Utakmicom Vardar - Sesvete, danas je u gradu pod Trebjesom zvanično počeo peti Internacionalni turnir u rukometu za djevojke "Nikšić 2018".

Prvi duel između Makedonki i Hrvatica donio je odličan rukomet u kojem je za nijansu bolji bio omladinski tim Sesveta slavivši rezultatom 22:19. 

Nakon toga je drugi hrvatski tim, Lokomotiva, ubjedljivo savladala Dubicu, predstavnika Bosne i Hercegovine, rezultatom 32:14. 

Podgorička Budućnost je u trećem meču dana savladala reprezentaciju centralne Srbije rezultatom 21:16, da bi u posljednjem susretu današnjeg programa, u veoma uzbdljivom meču koji je riješen golom uz zvuk sirene, prvu pobjedu upisao i domaći sastav Levalee 2010 koji je bio bolji od Radničkog iz Kragujevca .

Izabranice Zorana Marušića vodile su od prvog sudijskog zvižduka, da bi uporni sastav iz Kragujevca na 30 sekundi prije kraja uspio da izjednači, ali su domaće igračice brzo reagovale i golom Nataše Vuković u finišu susreta ipak “ugrabile” pobjedu i slavile rezultatom 18:17. 

“Kanarinke” je do pobjede vodila danas odlična Ivana Đurović sa šest pogodaka. 

“Loše smo odigrale utakmicu, mnogo izgubljenih lopti, slaba odbrana, očigledno je trema zbog prvog meča bila velika kod većine igračica, ali probile smo led i upisale pobjedu. Očekujem bolje izdanje u sjutrašnjim susretima”, kazala je Đurovićeva nakon meča. 

Pored nje dobru partiju pružila je i Božidarka Delibašić sa pet pogodaka, dok su se kod protivničke ekipe istakle Željana Pojužina sa šest pogodaka, i najbolja igračica susreta, golman Jelena Pojužina sa 15 odbrana. 

Nakon takmičarskog dijela prvog dana na Trgu Slobode je i upriličena ceremonija svečanog otvaranja turnir. 

Turnir se nastavlja sjutra od 11h a na programu je osam utakmica. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.