Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Budućnost na koljenima, pobjednička pjesma „kanarinki“ u Podgorici

22686916_10210243728065280_661244921_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.10.2017. u 05:46

Već godinama nikšićka Levalea i podgorička Budućnost vode ljute bitke u prvoligaškom karavanu. Tijesni mečevi, uvijek nijanse odlučuju i gotovo po pravilu utakmice sa malim brojem golova.

Još jednu takvu odigrala su dva protivnika juče u Podgorici, ali su se ovog puta bolje snašle popularne “kanarinke“ koje su slavile rezultatom 11:16.

U prvom poluvremenu nevjerovatnih 4:4 – rezultat koji najbolje oslikava borbenu stranu meča i prije svega jake i disciplinovane odbrane.

„Sjajne odbrane. Bio je to pravi derbi. Rezultat smo prelomili u zadnjih petnaest minuta susreta. Moram da pohvalim kompletan tim koji je dao i zadnji atom snage za ovu sjajnu pobjedu protiv jakog protivnika“, kaže trener Levalee Dragan Đurđevac.

Blistale su u napadu sestre Nada i Nataša Ćorović koje su zajedno postigle gol manje nego čitava ekipa Budućnosti. Po dva gola dodale su Elena Tomić i Tamara Jovićević.

Iako je aktuelna ekipa Budućnosti zapravo sastavljena od sadašnjih i bivših kadetskih reprezentativki, igračice Levalee jučerašnjom pobjedom poslale su jasnu poruku da se višegodišnji rad kluba na razvijanju sopstvenog igračkog kadra apsolutno isplatio, istovremeno otkrivajući sve slabosti u razvoju mlađih selekcija podgoričkog kluba.

Čini se da se, makar u ovom trenutku, uzimajući u obzir učinak svih ženskih rukometnih klubova u proteklom periodu, u Nikšiću mnogo bolje radi na polju rukometa, nego li u redovima višestrukog klupskog prvaka Evrope.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.