Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Brčko: Trebjesa Noa u društvu rukometne elite

15401138_1905111836376708_1776185540475430093_n
RK Trebjesa Noa
  • Autor onogost.me
  • 16.12.2016. u 16:13

U organizaciji Akademije sporta Lokomotiva Brčko Distrikt naredna tri dana održaće se  14. Međunarodni rukometni turnir  „Lokomotiva kup“ za mlađe uzraste u kategoriji dječaka i djevojčica . 

Učestvuje 50 ekipa u nekoliko uzrasnih kategorija iz 9 država ,a Crnu Goru predstavljaće naš RK „Trebjesa Noa“ u kategoriji muškaraca.

Iz godine u godinu ovaj turnir privlači sve više mladih igrača i igračica. Ovogodišnji Lokomotiva kup u Brčko Distriktu će biti zapamćen po izuzetnom kvalitetu ekipa koje će učestvovati na turniru.

„ Možemo reći da je Lokomotiva kup najjači rukometni turnir za mlađe uzraste na prostoru Balkana i među jačim u Evropi. Očekuje se dolazak najjačih ekipa sa prostora Evrope: PPD Zagreb, Pivovarna Laško Celje, Gorenje,Vesprem,Vardar, Metalurg, PSG, Pick Szeged, Tatran Prešov, Izviđač, Vojvodina, Partizan, Jersie HK, Ajax, Filipos, Maccabi Israel, Novi Beograd, SKI IL Norveška, Savehof Švedska i drugi“, kaže Miloš Perović, trener Trebjese.

Kako kaže, poziv na jedan ovakav turnir se ne odbija jer su svjesni da će igrati sa ekipama koje predstavljaju budućnost evropskog rukmeta.

„Jednostavno idemo da učimo rukomet od najboljih“, jasan je Perović zaključujući da će to biti odlična prilika i za širenje međunarodne saradnje sa klubovima učesnicima. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.