Antropometrijsko mjerenje muške seniorske rukometne reprezentacije Crne Gore
Objavljeno: Četvrtak, Januar 11, 2018 - 09:22
Autor:
onogost.me

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavio je, u sklopu dijagnostičkog centra kojim raspolaže, sa proširenjem baze rezultata vrhunskih sportista i u 2018. godini.

Foto : Privatna arhiva

Tako je juče realizovano mjerenje muške seniorske rukometne reprezentacije Crne Gore, koja je u Podgorici privodila kraju pripreme za Evropsko prvenstvo koje u petak počinje u Hrvatskoj. Naši najbolji rukometaši će se u Zagrebu, u okviru grupe C, sastati sa reprezentacijama Njemačke, Makedonije i Slovenije.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje zadovoljni su jer su dan pred put na Evropsko prvenstvo rukometne reprezentacije, obavili detaljnu antropometrijsku procjenu svih relevantnih parametara. Kontrola treniranosti vrhunskih sportista u cilju unapređenja kvalitetnog i vrhunskog sporta je jedna od najznačajnijih kontinuiranih aktivnosti, a svaki trenažni sistem zahtijeva precizno doziranje, distribuciju i odnos trenažnog opterećenja.

Mjerenja, kojima je prisustvovao i selektor reprezentacije Dragan Đukić, realizovali su profesori mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević, a stručni štab reprezentacije je dobio uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i  parametre metabolizma. Osim navedenih parametara, takođe su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Ukupno ocjena: 11

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Februar 3, 2018 - 14:21
RK “Čelik” rezultatima dokazao posvećen rad sa mladima

Posljednji šampionat Starog kontinenta pokazao je da crnogorski muški rukomet nije na očekivanom nivou i da u sportu u kojem nas dame u svijetu već decenijama unazad predstavljaju na mnogo bolji način, jači pol treba na međunarodnoj sceni makar u budućnosti da pokaže više, jer talenta ima, a dokaz za to je i pionirska ekipa Rukometnog kluba "Čelik".

Petak, Februar 2, 2018 - 16:29
Đurđina Malović napušta Budućnost

Đurđina Malović na kraju sezone napušta Budućnost, pošto je dogovorila saradnju sa FTC-om.

Utorak, Januar 30, 2018 - 12:27
„Medvjedice“ slavile u prvom prijateljskom meču u ovoj godini

Rukometašice RK Trebjesa NOA slavile su u prijateljskom meču protiv ekipe ŽRK Morača rezultatom 25:20.

Utorak, Januar 2, 2018 - 16:44
Jauković: Jedva čekamo da počnu okršaji sa najboljim ekipama Evrope

Đurđina Juković najbolja rukometašica Crne Gore iz domaćeg šampionata, igrala je na Svjetskom prvenstvo na kojem je Crna Gora u četvrtfinalu posle velike borbe poražena od Francuske.

Nedjelja, Decembar 31, 2017 - 13:39
Nada Ćorović najbolja mlada rukometašica Crne Gore

Još jednom priznanje za najbolju mladu rukometašicu u Crnoj Gori ide na adresu RK Levalea 2010. Nakon Andrijane Popović, koja je u međuvremenu potpisala za Budućnost, nagradu je ove godine dobio fantastični srednji bek nikšićkog tima i reprezentacije.