Antropometrijsko mjerenje muške seniorske rukometne reprezentacije Crne Gore
Objavljeno: Četvrtak, Januar 11, 2018 - 09:22
Autor:
onogost.me

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavio je, u sklopu dijagnostičkog centra kojim raspolaže, sa proširenjem baze rezultata vrhunskih sportista i u 2018. godini.

Foto : Privatna arhiva

Tako je juče realizovano mjerenje muške seniorske rukometne reprezentacije Crne Gore, koja je u Podgorici privodila kraju pripreme za Evropsko prvenstvo koje u petak počinje u Hrvatskoj. Naši najbolji rukometaši će se u Zagrebu, u okviru grupe C, sastati sa reprezentacijama Njemačke, Makedonije i Slovenije.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje zadovoljni su jer su dan pred put na Evropsko prvenstvo rukometne reprezentacije, obavili detaljnu antropometrijsku procjenu svih relevantnih parametara. Kontrola treniranosti vrhunskih sportista u cilju unapređenja kvalitetnog i vrhunskog sporta je jedna od najznačajnijih kontinuiranih aktivnosti, a svaki trenažni sistem zahtijeva precizno doziranje, distribuciju i odnos trenažnog opterećenja.

Mjerenja, kojima je prisustvovao i selektor reprezentacije Dragan Đukić, realizovali su profesori mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević, a stručni štab reprezentacije je dobio uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i  parametre metabolizma. Osim navedenih parametara, takođe su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Vaša ocjena - 2. Ukupno ocjena: 22

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Mart 18, 2018 - 13:14
Jak otpor Nikšićana u Baru

Rukometaši Nikšića poraženi su od barskog Mornara na gostovanju rezultatom 32:28 u 12. kolu Druge muške lige. 

Subota, Mart 17, 2018 - 08:41
Trijumf ŽRK Trebjesa NOA na “Osmomartovskom” turniru

Na “Osmomartovskom“ turniru, koji je održan 15. marta u organizaciji RK Morača, ekipa ŽRK Trebjesa NOA  je zauzela prvo mjesto, dok su rukometašice ŽRK Nikšić bile četvrte.

Četvrtak, Mart 15, 2018 - 11:35
Remi Trebjese i Nikšića

Rukometašice Nikšića i Trebjese Noa podijelile su bodove u gradskom derbiju koji je juče odigran u Sportskom centru u okviru 10. kola Prve lige za žene.

Ponedjeljak, Mart 12, 2018 - 19:15
Rukometaši Nikšića lako sa Ulcinjem

Rukometaši Nikšića 2014 savladali su juče na svom parketu ekipu Ulcinja rezultatom 37:28 (20:11).  

Ponedjeljak, Mart 12, 2018 - 13:51
Čelik bez šanse protiv favorizovanih Barana

Rukometaši Čelika poraženi su u duelu 11. kola Druge lige od ekipe Mornara sa ubjedljivih 25:40.