Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Žrijeb za EP u rukometu večeras u Zagrebu

rukomet_repka_darko
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 23.06.2017. u 08:11

Koncertna dvorana ,,Vatroslav Lisinski“ krije tajnu - sa kim će crnogorski rukometaši igrati na Evropskom prvenstvu 2018. u Hrvatskoj. 

Žrijeb će se održati večeras od 19h u Zagrebu, a ,,lavovi“ su smješteni u treći šešir, zajedno sa Norveškom, Srbijom i Češkom.

U prvom šeširu su Njemačka, Španija, Hrvatska i Francuska, u drugom Danska, Bjelorusija, Švedska i Makedonija, a u četvrtom Mađarska, Slovenija, Austrija, Island.

Crna Gora je do kontinentalne smotre došla iz kvalifikacione grupe 6, u kojoj je bila drugoplasirana, iza Švedske, a ispred Rusije i Slovačke. Meč odluke odigrala je u posljednjem kolu, na gostovanju ,,zbornaji“ u Moskvi, kada je osvojila potreban bod (27:27).

Evropska rukometna federacije (EHF) odredila je i nosioce grupa po gradovima, a u Splitu će igrati Hrvatska. Sloveniji našeg trenera Veselina Vujovića je ,,rezervisan“ Zagreb, Mađarska će igrati u Varaždinu, a Norveška u Poreču (to znači da u tom gradu neće igrati Crna Gora).

Kako Hrvatska i Slovenija samim tim ne mogu biti rivali u prvoj fazi, a Crna Gora i Srbija su u istom šeširu, jasno je da ne može doći do eks-Ju grupe. Od reprezentacija zemalja bivše Jugoslavije na EP će učestvovati i Makedonija.

Crna Gora će na šampionatu Starog kontineta nastupiti treći put uzastopno. a četvrti ukupno. Samo u prvom učešću, u Norveškoj 2008, je prošla grupu, ali ni tada nije zabilježila pobjedu. Rezultat vrijedan druge faze bio je remi sa Rusijom.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.