Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vučinić neće biti na spisku

vucinic500
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.09.2017. u 06:52

Kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. kucaju na vrata, a na putu ka Rusiji “hrabrim sokolovima” su ostale još dvije utakmice - Crna Gora 5. oktobra čeka Dansku u Podgorici (20.45h), dok tri dana kasnije (8. oktobar) igramo sa Poljskom u Varšavi (18h).

A selektor Ljubiša Tumbaković već razmišlja o odlučujućim okršajima napravio je plan priprema, polako sklapa spisak, a tek će uslijediti detaljna analiza protivnika u 9. i 10. kolu kvalifikacione grupe E.

Na spisku neće biti velikih promjena u odnosu na Kazahstan i Rumuniju, a nas je najviše zanimalo kakva je situacija sa zahvalnim defanzivcem Žarkom Tomaševićem 27-godišnji lijevi bek/štoper Odenzea već 15 dana nije u takmičarskom ritmu.

Žarko je posljednju utakmicu odigrao 4. septembra kada je Crna Gora pod Goricom savladala Rumuniju.

“Čuo sam se sa Žarkom, ima problem sa petom. Imao je problem sa tom povredom i protiv Kazahstana i Rumunije. Međutim, sanirao je povredu tokom prethodne dvije nedjelje. Počeo je da trenira, za vikend će vjerovatno igrati, tako da će da bude spreman za reprezentativno okupljanje”, rekao je Dnevnim novinama selektor Ljubiša Tumbaković.

Sjajni defanzivac će biti spreman, ali Nebojša Kosović, neće vezista Partizana će odsustvovati šest mjeseci zbog povrede prednjeg ukrštenog ligamenta.

“Operisan je. I sve je prošlo ok”, poručio nam je 65-godišnji Tumba, koji se raduje utakmicama u oktobru… “Radimo intenzivno, program je već napravljen”.

Mirko Vučinić i Marko Baša nijesuu bili na prethodnom okupljanju, a u međuvremenu nisu našli klub.

“Neće biti pozvani za Dansku i Poljsku. Ni jedan, ni drugi nisu pronašli klub, ne igraju, nisu u formi” – podvukao je čovjek koji je vratio vjeru u reprezentativni fudbal.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.