Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tumbaković pozvao 29 igrača za mečeve sa Bosnom i Slovenijom

ljubisa1_0
fscg.me
  • Autor onogost.me
  • 16.05.2018. u 13:25

Selektor naše fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković pozvao je 29 igrača za prijateljske mečeve sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom.

Iskusni stručnjak je u nacionalni tim pozvao provjerene snage, kao i nekoliko novih igrača. Tu su fudbaleri novog prvaka Crne Gore Sutjeske Miloš Bakrač i Stefan Lončar, kao i nekadašnji mladi reprezentativac Asmir Kajević.

“Stručni štab je u konstantnom procesu skautinga, pokušavamo da dopunimo bazu koja je definisana i formirana tokom prethodnog perioda. Na spisku reprezentacije za ove dvije utakmice nalaze se Miloš Bakrač i Stefan Lončar, igrači koje smo pratili u našoj ligi, kao i Asmir Kajević, koji nastupa za Čukarički. Takođe, ukoliko bude potrebno, postoji mogućnost da spisak naknadno dopunimo sa nekim od igrača iz naše lige”, rekao je selektor Tumbaković.

Predstojeći rivali “sokolova” su veoma kvalitetne reprezentacije.

“Bosna je bila veoma blizu da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pravo je čudo kako nisu uspjeli da se plasiraju. Slovenija ima kvalitetne pojedince, imala je dobrih mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo… Veoma mi je drago što ćemo imati priliku da se uporedimo i odmjerimo snage sa takvim rivalima u prijateljskim mečevima”.

Potom je Tumbaković objasnio i zašto se odlučio da pozove veliki broj igrača.

“Treća godina od kada sam na klupi reprezentacije i treći put imamo situaciju da kraj prvenstva utiče na spisak reprezentacije. Duga i iscrpljujuća sezona utiče na to da igrači, koji su imali povrede, period odmora, koji je vezan za termine u maju i junu, iskoriste za rješavanje problema koji su ih mučili tokom sezone. U toj situaciji je nekoliko naših igrača, prije svih Savić, Vukčević i Šćekić…”, zaključio je Tumbaković.

Na spisku srpskog trenera nalaze se:

golmani: Mladen Božović (Larisa, Grčka), Danijel Petković (Lorijen, Francuska), Milan Mijatović (Budućnost);

odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Emrah Klimenta (LA Galaksi, SAD), Risto Radunović (Astra, Rumunija), Boris Kopitović (Čukarički, Srbija), Miloš Bakraš (Sutjeska);

vezni red: Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Marko Vešović (Legija Varšava, Poljska), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Bakić (Belenenseš, Portugal), Aleksandar Šćekić (Genčelbirigli, Turska), Marko Janković (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Sead Hakšabanović (Ves Hem, Engleska), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren, Belgija), Vukan Savićević (Slovan Bratislava, Slovačka), Asmir Kajević (Čukarički, Srbija), Stefan Lončar (Sutjeska);

napad: Fatos Bećiraj (Mehelen, Belgija), Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Korea) i Luka Đorđević (Arsenal Tula, Rusija).

Crna Gora će u Zenici gostovati 28. maja, dok će 2. juna dočekati Sloveniju.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.