Sa Đukićem u baraž za Svjetsko prvenstvo?
Objavljeno: Nedjelja, Januar 21, 2018 - 14:01
Autor:
onogost.me

Dragan Đukić blizu je da dobije povjerenje za novi mandat na klupi Crne Gore, saznaje Arena. Srpski rukometni stručnjak, nakon eliminacije “lavova” sa Evropskog prvenstva, poručio je da ima želju da ostane i nastavi misiju sa našom reprezentacijom. 

Foto : EHF

Sport/  Rukomet

Blizu novi dogovor

Sa Đukićem u baraž za Svjetsko prvenstvo

Dragan Đukić blizu je da dobije povjerenje za novi mandat na klupi Crne Gore, saznaje Arena. Srpski rukometni stručnjak, nakon eliminacije “lavova” sa Evropskog prvenstva, poručio je da ima želju da ostane i nastavi misiju sa našom reprezentacijom. 

11
Objavljeno: 21. 01. 2018 - 10:47Promjenite veličinu teksta:AAA
[Sa Đukicem u baraz za Svjetsko prvenstvo]
Komentari (0)
[author_image]
AUTOR: 
Izvor: Arena/Pobjeda

“Ugovor mi traje do juna. Postoji želja, vidjećemo što će reći ljudi iz Saveza. Ovo je mlada reprezentacija, koja bi mogla da izbori nastup za Svjetsko prvenstvo, koje je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju, a s obzirom na naš prosjek godinama možemo sa ovim timom nastupati i u naredna dva olimpijska ciklusa.”, izjavio je tada Dragan Đukić.

U Rukometnom savezu Crne Gore postoji raspoloženje da Đukić i dalje predvodi naše rukometaše, pa su čelnici blizu odluke da mu povjere novi mandat.

Đukić je sedmi selektor u istoriji crnogorske rukometne reprezentacije, a za kratko vrijeme pobrao je simpatije, kako igrača, tako i javnosti. Selektor mlade reprezentacije SR Jugoslavije, Jordana, Makedonije, Švajcarske, Velike Britanije i Izraela, uspio je da napravi gotovo nemoguće da vrati otpisane, ponovo stvori atmosferu i herniju, ali i da napravi rezultat!

Vratio je u nacionalni tim golmana Nebojšu Simića i Vladana Lipovinu, te “precrtane” Stevana Vujovića, Igora Markovića, Mladena Rakčevića, Ivana Perišića… Za selektora je imenovan je 30. novembra 2016. godine, a u tom trenutku Crna Gora je bila u teškoj situaciji.

“Lavovi” su ubjedIjivo izgubili od Švedske (36:21), a potom remizirali sa Rusijom u Baru (24:24). Sa dolaskom Đukića stigao je rezultat, iako je malo ko vjerovao u njegove riječi i optimizam. Crna Gora izborila je plasman na Evropsko prvenstvo!

Dakle, zajedno sa Đukićem “lavovi” će po svemu sudeći voditi bitku za još jedno veliko takmičenje nakon Evropskog, čeka se viza za Svjetsko prvenstvo.

Ukupno ocjena: 37

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Maj 26, 2018 - 11:35
Košarkašice poražene u Kataloniji

Naša ženska košarkaška reprezentacija poražena je u prijateljskom meču od Katalonije.

Subota, Maj 26, 2018 - 07:55
Srebrni kadeti žele iznenađenje i u Argentini

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje se igra u Argentini od 30. juna.

Petak, Maj 25, 2018 - 15:19
Sokoli četvrti na turniru Miljan Miljanić

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Bugarske sa 2:0 u meču za treće mjesto na Memorijalnom turniru ,,Miljan Miljanić“ koji se održava u Srbiji.

Četvrtak, Maj 24, 2018 - 19:21
Crna Gora bez Dubljevića protiv Bjelorusije i Slovenije

Bojan Dubljević najvjerovatnije neće nastupati za Crnu Goru u mečevima protiv Bjelorusije i Slovenije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo za košarkaše.

Četvrtak, Maj 24, 2018 - 15:10
Đukić objavio spisak za baraž duele sa Hrvatskom

Selektor muške seniorske rukometne reprezentacije, Dragan Đukić, objavio je danas širi spisak igrača za predstojeće duele sa Hrvatskom, u baražu za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj.