Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki srebrni kadeti: Ogromno iskustvo i veliki uspjeh generacije

page
FIBA.com
  • Autor onogost.me
  • 21.08.2017. u 05:59

Svoj veliki doprinos u osvajanju istorijskog srebra za crnogorsku košarku dala su i dvojica Nikšićana koji su ispisali jednu od najljepših stranica sporta u kadetskoj konkurenciji.

Bojan Tomašević i Nikola Bojičić bili su dio ekspedicije koja je uspjela da se ravnopravno nosi sa najjačim selekcijama Starog kontinenta i tako dođe do prve medalje koju je jedna košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila i ujedno obezbijedi plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Argentini.

U finalu su naši kadeti naišli na veoma raspoložene vršnjake iz Francuske koji su nakon odličnog starta uspjeli da dobiju finalni meč, što svakako ne umanjuje uspjeh jedne sjajne generacije koja uliva nadu u budućnost crnogorske košarke.

Bojan Tomašević je pružao sjajne partije tokom šampionata, a u finalu je bio najbolji igrač među Ostojićevim izabranicima. I ako je pružio najbolju igru na turniru to nije bilo dovoljno za trijumf, ali je Bojan svakako zadovoljan nakon svega i svjestan je uspjeha koji je napravila njegova ekipa.

„Utisci su fenomenalni, odlična utakmica i atmosfera u “Morači”. Jednostavno Francuska je bolje ušla u utakmicu, imali su više energije, na startu su naprabili veliku razliku. Kasnije tokom utakmice pokušali smo da smanjimo tu prednost kada smo stigli do 2-3 poena razlike, ali jednostavno nismo imali snage da iznesemo to do kraja. Svaka čast francuskoj reprezentaciji na odličnoj igri ali ipak mislim da naše srebro ima zlatni sjaj”, kazao je Tomašević.

I član MNE Tim-a iz Nikšića, Nikola Bojičić koji je bio na parketu i tokom finalnog duela podijelio je impresije sa finalnog meča.

“U finalu je presudila dobra igra protivnika u prvoj četvrtini u kojoj su stekli veliku razliku. Imali su više energije i snage u odlučujućim momentima meča. Mi smo bili istrošeni energetski i dali zadnji atom snage na terenu ali nije bilo dovoljno”, naveo je Bojičić.

Tokom cijelog šampionata crnogorski kadeti su pružali partije na vrhunskom nivou i uspjeh je u potpunosti zaslužen, a sve mu je prevashodno doprinio timski duh “Crvenih”.

“Trudili smo se mnogo da ostvarimo neki rezultat i to smo i uradili, a srebro je najveći uspjeh naše zemlje. Tome je doprinijela naša velika želja za pobjedom, energija i zalaganje u odbrani. Igrali smo svi kao jedan i tako ostvarili ovaj uspjeh”, istakao je igrač beogradske Crvene zvezde.

Ogromnog uspjeha svjestni su ovi mladi momci pred kojima su obećavajuće karijere.

“Iza nas je jedno veoma dobro prvenstvo u kojem smo pobjeđivali košarkaške velesile poput Španije,Litvanije,Italije,Srbije. Falilo je malo sreće u odlučujućin momentima finala, ali sve u svemu jedno veliko iskustvo i veliki uspjeh ove generacije”, kazao je Nikola u razgovoru za naš portal.

Bojan Tomašević je dobio priznanje na ličnom nivou, nakon što je izabran u idealnu petorku prvenstva.

“Priznanje za petorku prvenstva mi svakako mnogo znači, ali bih iskoristio priliku da se zahvalim tim povodom i svojim saigračima jer su i oni zaslužni što sam dobio takvo priznanje”, zaključio je Bojan.

Naredne godine Ostojićevi izabranici će igrati na Svjetskom prvenstvu u Argentini gdje će se naći i naši sugrađani.

“Ogroman je uspjeh biti na takmičenju sa najboljim ekipama svijeta, mislim da smo u potpunosti zaslužili prolaz na Svjetsko prvenstvo i da će to biti još jedan veliki izazov za nas gdje ćemo opet biti prava ekipa”, zaključio je Nikola.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.