Muratović za Onogošt: “Lavovi” imaju šanse, treba vjerovati i dati sve od sebe!
Objavljeno: Petak, Januar 12, 2018 - 13:38
Autor:
Branko Čupić

Naši najbolji rukometaši otputovali su za Hrvatsku gdje ih od subote očekuje nastup na Evropskom prvenstvu. Crna Gora će se takmičiti u grupi C sa reprezentacijama Njemačke, Makedonije i Slovenije.

Foto : Privatna arhiva

Svakako da je veliki uspjeh i sami plasman na prvenstvo Starog kontinenta, ali će “lavovi” sigurno ostaviti srce na teren protiv svojih rivala, a za portal Onogošt svoje viđenje oko nastupa najboljih crnogorskih rukometaša dao je naš sugrađanin i bivši reprezentativac Alen Muratović, koji se još uvijek profesionalno bavi rukometom u Španiji.

“Svakako je veliki uspjeh biti na jednom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo. Momci su to zaslužili odličnim igrama u kfalikfikacijama. Što se tiče dometa naše reprezentacija, mislim da je grupa u kojoj se nalazi Crna Gora teška jer su sve tri reprezentacije u grupi veoma dobre, ali imamo šansi jer nas ne gledaju kao favorita i to je naša prilika. Mislim da se može proći grupa ako se dobije jedna utakmica i to na primjer protiv Makedonije jer su našega kalibra, a, naravno, bilo bi sjajno ako iznenadimo u duelima protiv Njemačke ili Slovenije. Treba verovati i dati sve od sebe pa šta bude”, kazao je Muratović.

Posao reprezentacije na prvenstvu u Hrvatskoj otežaće izostanak najboljeg igrača Vuka Borozana, kao i golmana Nebojše Simića, koji je zbog povrede odustao od nastupa u posljednjem trenutku.

“Preveliki je hendikep neigranje Borozana i Simića jer znamo o kojoj je klasi igrača riječ. Faliće mnogo ali šta je tu je, ne sumnjam da će ovi momci koji su na spisku dati sve od sebe kao do sad i to je najbitnije, dati maksimum u svakoj utakmici”, istakao je Muratović u razgovoru za naš portal.

Alen se osvrnuo na stanje u našem muškom rukometu gdje je u posljednjoj godini bilo dosta problema, a po mišljenju nekada jednog od najboljih rukometaša Evrope, situacija već duže vrijeme stagnira i ne vidi da će se nešto bitnije uskoro promijeniti.

 “Stanje u našem rukometu je isto kao i zadnjih godina gdje se ništa ne mijenja, niti na bolje, niti na gore. Tu smo gdje smo, ali se nadam da će ipak vremenom ići na bolje”, zaključio je Muratović.

Ukupno ocjena: 5

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Januar 19, 2018 - 13:43
Lasica za Onogošt: Od prvog dana nismo imali sreće

Najbolji crnogorski rukometaši su pretrpjeli sva tri poraza i zbog loše gol razlike završili takmičenje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj na posljednjem mjestu.

Četvrtak, Januar 18, 2018 - 15:46
Per Johanson vodi "lavice" i poslije Tokija

Kada je stigao, potpisao je ugovor od kojeg postoji kraći samo u NBA, gdje igrači koji su na probi dobijaju 10 dana da se dokažu.

Četvrtak, Januar 18, 2018 - 14:37
Crna Gora ostala na 46. mjestu

Crnogorska reprezentacija ostala je na 46. mjestu FIFA rang liste sa 681 bodom.

Četvrtak, Januar 18, 2018 - 13:14
Mlađe košarkaške selekcije dobile rivale za Evropska prvenstva

Crnogorski košarkaši i košarkašice dobili su rivale za šampionate Evrope u mlađim kategorijama.

Četvrtak, Januar 18, 2018 - 08:52
Đukic: Imamo generaciju za svjetski vrh

Selektor crnogorske reprezentacije Dragan Đukić rekao je da su “lavovi” došli u Hrvatsku po prvu pobjedu na kontinenalnim šampionatima, ali i da su pružili maksimum u ovom sastavu.