Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mitrović: Španija jaka i bez zvijezda iz Evrolige

zvezdan-mitrovic-monaco
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.11.2017. u 12:37

Novi selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Zvezdan Mitrović u petak očekuje jaku Španiju i bez zvijezda iz Evrolige.

Kao novi selektor zvanično je predstavljen u ponedjeljak, a odmah se krenulo sa napornim radom kako bi što prije svi uhvatili ritam u ovim specifičnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Zvezdan Mitrović i košarkaši Crne Gore treniraju u sportskom kompleksu Verde i pripremaju se za okršaj sa Španijom koji je na programu u petak u SC “Morača”.

Strateg Monaka i njegovi saradnici imaju jako težak zadatak. Za kratko vrijeme moraju pripremiti Blagotu Sekulića i drugove za neku novu Španiju…

“U par dana moramo pripremiti ekipu za nepoznatog protivnika u dijelu taktike i igre. Probaćemo u ovom periodu da napravimo neki naš sistem u napadu i odbrani. A, igračima ćemo Špance predstaviti individualno u oba pravca”, rekao je Mitrović na jučerašnjem druženju sa novinarima.

Mitrović očekuje jaku Španiju i bez zvijezda iz Evrolige.

“Počeli smo da gledamo njihovu igru. Radi se o izuzetno dobrim igračima koji godinama igraju u ACB ligi koja se smatra najjačom u Evropi. Nemanja Radović i Blagota Sekulić mnogo pomažu, jer oni godinama igraju protiv njih. Moramo se maksimalno ozbiljno pripremiti. Respektujem Skariola kao trenera, ima sve titule iza sebe. Tu su i svi igrači koji su članovi najjače lige u Evropi… Moramo odigrati maksimalno profesionalno, a igrači će sigurno dati maksimum”, poručio je Mitrović.

Novitet je Amerikanac Džavont Grin. Amerikanac kojeg je Bogdan Tanjević pozvao za pripreme za Evropsko prvenstvo jer sada ponovo tu. Igra na poziciji krila koja je problematična za našu selekciju.

“Nemamo visokih igrača na toj poziciji. Na utakmicama na Evropskom prvenstvu imali smo problema sa visokim trojkama. Potreban nam je igrač kakav je Grin. Uz velike preporuke Bogdana Tanjevića i moje informacije, pogledali smo njegove igre. On sada ima malo vremena da se uklopi u naš sistem. Očekujem njegovu pomoć jer na toj poziciji imamo problema”, ističe Mitrović, prenose Dnevne novine.

Mitrović je zadovoljan formom reprezentativaca.

“Pratio sam ih, svi su u dobroj formi. Sekulić je imao blagu povredu, Zoran Nikolić ima temperaturu, ali će svi biti u pogonu do petka”, zaključio je 47-godišnji stručnjak.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.