Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Misija – opstanak

kadeti
KSCG
  • Autor onogost.me
  • 10.08.2018. u 09:37

Novi Sad će od danas biti u znaku košarke u čuvenom Spensu počinje Evropski šampioinat za kadete (igrači ispod 16 godina), a Crna Gora je u prvi komšiluk otputovala sa jasnom namjerom da izbori opstanak u A diviziji, iako je na prethodnom šampionatu odžranom u Podgorici osvojena istorijska srebrna medalja.

“Siguran sam da ova generacija to može, daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat”, kaže selektor naših klinaca Slobodan Savović, uz poruku da “pomenuto srebro može da bude samo motiv više za njegove izabranike”.

Crnogorski talenti prvi meč igraju danas protiv moćne Litvanije (16h), a u grupi su još Izrael i Slovenija. Jasno je da crvene čeka paklen zadatak.

“Mislim da su pripreme odrađene odlično, uigrani smo. Šteta što ne možemo da računamo na najjači sastav, mislim prije svega na odustvo Pešića i Vukčevića, ali i bez njih vjerujem u kvalitet ovog tima. Čeka nas Litvanija, jak tim, ali glavni meč je taj četvrti u osmini finala. Pobjeda nas vodi u borbu za medalju, poraz u borbu za pstanak. Uradićemo sve da tada budemo pravi”, ističe Savović.

Za Crnu Goru na ovom šampionatu nastupaju Aleksandar Bulatović, Matija Karadžić, Aleksa Bulajić, Stefan Jovović, Vuk Vučević, Ilija Varajić, Fedor Žugić, Andrija Grbović, Petar Pavlović, Matija Radunović, Janko Bulajić i Filip Anđušić.

 

izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.