Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lasica za Onogošt: Od prvog dana nismo imali sreće

lasica
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.01.2018. u 07:00

Najbolji crnogorski rukometaši su pretrpjeli sva tri poraza i zbog loše gol razlike završili takmičenje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj na posljednjem mjestu.

Čini se ipak da je to, kako  je i sam selektor Đukić kazao, maksimum ove ekipe koja je bila oslabljena neigranjem najboljeg igrača Vuka Borozana, a tu je bilo još kadrovskih problema koji opet ne mogu biti glavni alibi za postignuti neuspjeh.

“Pa kao što ste vidjeli još jedno EP i još jedno učešće na velikom takmičenju, a i dalje bez pobjede. Od prvog dana kad smo se okupili nismo imali sreće da kažem, pratile su nas povrede glavnih igrača Borozana, Simića, Grbovića. Bez tako tri bitna igrača kao što su oni i Njemci bi bili u problemu, a ne mi”, ističe Marko Lasica nakon eliminacije naše selekcije sa Evropskog prvenstva.

Mladi rukometaš nije nezadovoljan pokazanim na turniru i ističe da je više faktora uticalo na ovakav rezultat, a svakako i da je nedostajalo više sreće “lavovima” da izbore plasman dalje jer definitivno nije dovoljno samo pružiti svoj maksimum.

“Moje mišljenje je da na utakmici sa Njemačkom nismo pokazali što smo mogli jer smo ušli u utakmicu opterećeno. Pošto je to bila prva utakmica na šampionatu to se odrazilo i na rezultat pa je zato bila onako ubjedljiva pobjeda Njemaca. U druga dva meča smo dali sve od sebe i to je izgledalo puno bolje, posebno u utakmici sa Makedoncima u kojoj smo vodili veći dio meča, a na kraju nezasluženo izgubili uz par čudnih sudijskih oduka”, zaključio je Lasica.

Ipak, ono što hrabri je činjenica da imamo mladu selekciju pred kojom su tek veliki izazovi i već jedno veliko iskustvo sa EP. Znali su ovi momci da u kvalifikacijama savladaju veoma kvalitetne protivnke. Pali su u Nikšiću i Šveđani koji su se preksinoć poigrali sa domaćinom šampionata, a potom i Rusi u kvalifikacijama za EP.

Ne treba biti neskroman i reći da sa igračkom bazom, više nego slabom domaćom ligom, ulaganjima i radom, prije svega sa mlađim selekcijama, učestvovati na EP je ravno čudu.

Sve to je urađeno sa samo jednim  motivom, dati najviše od sebe za grb i državu. O tome kolike su novčane premije reprezentativcima drugih zemalja za uspjeh na sličnim takmičenjima, nekom drugom prilikom. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.