Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kraj snova za “lavove”: Slovenija bolja od Crne Gore

poraz
EHF
  • Autor onogost.me
  • 17.01.2018. u 21:07

Rukometna reprezentacija Crne Gore završila je svoju misiju na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj nakon što je večeras u odlučujućem meču za prolaz dalje protiv reprezentacije Slovenije poražena rezultatom 28:19.

I večeras su izabranici Dragana Đukića pružili partiju na nivou prethodne dvije, gdje je viđena želja i motivacija u prvom dijelu igre, ali i u drugom nedostatak kvaliteta i uigranosti da se na pravi način parira u ovom momentu boljim protivnicima.

Nakon koliko toliko izjednačene igre u prvih 30 minuta, u drugom dijelu susreta do izražaja su došle sve mane naše selekcije kada je slovenačka ekipa kako se bližio kraj dolazila do sve veće i sigurnije prednosti koja joj je donijela neophodan trijumf za plasman u narednu rundu.

Od samog početka meča krenulo se žestoko u napadu sa obje strane pa se igralo gol za gol, a čak tri od prva četiri gola izabranici Veselina Vujovića postigli su sa sedam metara. Sa druge strane u našim redovima najraspoloženiji je bio Ševaljević, a kompletan prvi dio igre obilježila je velika borba. Uglavnom je bilo neriješeno ili je jedna od dvije selekcije imala prednost od jednog gola, a Slovenci su samo u jednom trenutku napravili dva gola razlike kada je bilo 8:6, da bi na odmor otišli sa minimalnom prednošću.

U drugom poluvremenu skroz druga slika na terenu, kada su crnogorski rukometaši uspijevali da održavaju rezultatski priključak samo nekoliko prvih minuta nastavka, a onda su kola krenula nizbrdo. Malo po malo Vujovićeva ekipa je povećavala prednost kako je vrijeme prolazilo, a naši rukometaši su nakon nekolike neoprostive greške u trenucima kada su mogli da se rezultatski približe lako prepustili inicijativu, a samim tim i dozvolili protivniku na kraju da ostvari ubjedljivu pobjedu i nakon takmičenja u grupi završili nastup na Evropskom prvenstvu.

Zagreb – “Arena Zagreb”. Gledalaca: 6.200. Sudije: Gubica i Milošević (Hrvatska). Sedmerci: Crna Gora 2 (2), Slovenija 6 (6). Isključenja: Crna Gora 10, Slovenija 12 minuta. Crveni karton: Potočnik (Slovenija) u 24. minutu.

Crna Gora: Mijatović (dvije odbrane), Simić (dvije odbrane), Čavor, Marković, Radović 1, M. Vujović 2, Radojević, Simović, S. Vujović, Ševaljević 6 (2), Božović 3, Lasica, Anđelić 1, Grbović 2, Lipovina 4.

Slovenija: Skok (četiri odbrane), Lesjak (sedam odbrana), Blagotinšek 4, Verdinek 1, Marguč 6 (3), Kavtičnik 1, Janc, Potočnik, Cingesar, Zarabec 2, Bezjak 5 (3), Grebenc 1, Žabić 1, Mačkovšek 3, Mlakar 3, Suholežnik 1.

Drugi meč u grupi, u kojem su se sastale Makedonija i Njemačka koje su već bile obezbijedile plasman u narednu fazu, završen je bez pobjednika a rezultat je bio 25:25.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.