Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kraj Eurobasketa za košarkašice Crne Gore

crna-gora-zene-kosarka-1000x555
FIBA.com
  • Autor onogost.me
  • 19.06.2017. u 21:39

Košarkašice Crne Gore oprostile su se od Evropskog prvenstva u Češkoj.

„Crvene“ su u posljednjem kolu grupe D ubjedljivo izgubile od Rusije 78:54 i sa tri poraza okončale nastup na prvenstvu Starog kontinenta.

Naša selekcija imala je teoretske šanse da se dokopa osmine finala, morala je da slavi sa minimum 17 poena razlike, ali je umjesto toga doživjela potpuni krah.

Duel protiv „zbornaje“ u Pragu bio je neizvjestan do sredine treće dionice. Do tog momenta reprezentacije su se smjenjivale u minimalnom vođstvu.

Trojkom Milice Jovanović Crna Gora je u 24. minutu povela sa 47:42 i u tim trenucima vjerovala u čudo. Međutim, nada je kratko trajala.

Rusija je do kraja treće četvrtine serijom 15:2 otklonila sve dileme oko potencijalnog iznenađenja,a onda do samog kraja meča zatrpavala koš „crvenih“ za konačnih 78:54.

Robinson je bila najbolja u našoj selekciji sa 17 poena i osam skokova, 13 je dodala Perovanović, Škerović 10.

Tako je četvrto učešće Crne Gore na šampionatima Evrope završeno neslavno i očito je izostanak Jelene Dubljević bio preveliki hendikep za „crvene“.

  CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.