Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Juniori isključeni sa kvalifikacionog turnira za SP!

juniori-crne-gore-rukomet-1
reprezentacija.me
  • Autor onogost.me
  • 07.01.2017. u 17:51

Muška juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore zbog kašnjenja isključena je sa kvalifikacionog turira za plasman na Svjetsko prvenstvo, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Navodi se da crnogorska selekcija u četvrtak zbog blokade putnog puta Bar-Podgorica nije uspjela da otputuje za Beč na kvalifikacioni turnir.

“Pravovremeno smo informisali Evropsku rukometnu federaciju i uputila dokaze o razlozima propuštanja leta, istovremeno tražeći alternativno rješenje za tranfer reprezentativaca do Austrije.Šef takmicenja EHF, Markus Glaser, juče nam je dao pismenu saglasnost da se reprezentacija Crne Gore naknadno uključi u kvalifikacioni turnir”, piše u saopštenju RSCG.

Navoodi se da je Glaser, nakon žalbi nacionaalnih saveza Austrije i Mađarske, bio prinuđen da primijeni Pravila takmičenja i isključi reprezentaciju Crne Gore sa turnira.

“RSCG je obavezan da prihvati odluku nadležnih organa EHF i žali zbog stava nacionalnih saveza Austrije i Mađarske koji nijesu željeli da pokažu razumijevanje za nastale probleme i svojim odlukama uskratili priliku našim mladim rukometasima da, poslije napornih priprema, kroz fer i sportsko nadmetanje pokušaju da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo”, piše u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.