FSCG podržao Mundijal sa 48 timova: Imaćemo veće šanse da odemo na SP
Objavljeno: Utorak, Januar 10, 2017 - 19:08
Autor:
onogost.me

Odluka Svjetske fudbalske federacije da na Mundijalima od 2026. godine učestvuje 46 reprezentacija, pozitivno je prihvaćena u našoj kući fudbala.

Foto : Privatna arhiva

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac istakao je da se od predsjednika FIFA Đanija Infantina ovakva inicijativa mogla i očekivati.

“Infantino je tokom predizobrne trke sa prvog čovjeka svjetskog fudbala insistirao na Mundijalu sa 48 reprezentacija. Na toj ideji dobio je podršku od brojnih saveza. Današnja odluka donijeta je jednoglasno i to dovoljno govori o mišljenju fudbalskog svijeta po ovom pitanju. Naravno da smo je i mi prihvatili sa odobravanjem jer ćemo imati veće šanse da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo”, rekao je za CdM prvi operativac crnogorskog saveza.

Đurđevac je na prostom primjeru objasnio pozitivne efekte ovakve odluke FIFA.

“Dosad je iz Evrope na prvenstvima svijeta učestvovalo 13 reprezentacija. Od 2026. broj učesnika povećaće se za trećinu, a samim tim će i više nacionalnih timova sa Starog kontinenta biti u prilici da učestvuje na Mundijalu”.

O pojedinostima vezanim za odluku FIFA, čelnici FSCG biće informisati na sastancima koji ih čekaju u sljedeća dva mjeseca.

“Najprije ćemo u Ženevi početkom februara sa predsjednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom pričati na tu temu, odnosno na efekte ove odluke po evropski fudbal. Potom nas čeka sastanak sa Đanijem Infantinom u martu u Londonu. Tada ćemo imati više informacija o kompletnom projektu novog Mundijala”.

Mundijal sa 48 reprezentacija neće biti lako organizovati.

“Svjetsko prvenstvo sa toliko učesnika će se održavati u četiri do šest zemalja. To je kompleksan projekat i zahtijeva veliku organizaciju, a samim tim će biti i izazov za zemlje koje će dobiti domaćinstvo”.

Generalni sekretar naše kuće fudbala priznao je da u FSCG smatraju da bi Mirko Ivanić mogao da bude pojačanje za “sokolove”.

“Otom potom, vidjećemo da li će Ivanić zaigrati za Crnu Goru. Sigurno je da se radi o kvalitetnom fudbaleru, ali u ovom momentu više od toga ne mogu reći na tu temu”.

I na kraju, Đurđevac je poželio uspješnu 2017. godinu našem nacionalnom timu.

“Nadamo se plasmanu u baraž. Biće teško, zbog jake konkurencije u grupi, ali je naša želja da budemo u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo”, zaključio je Momir Đurđevac.

 

CdM

Ukupno ocjena: 24

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Jul 27, 2017 - 16:42
Crnogorski Van Basten igra na Kipru i sanja dres “sokolova”

Sa 17 godina Sergej Grubač je  osjetio kako je  kada se o njemu mnogo više govori u inostranstvu nego u domovini. A u kiparskim sportskim medijima prethodnih dana je glavna tema upravo napadač APOEL-a, omladinski reprezentativac Crne Gore.

Četvrtak, Jul 27, 2017 - 14:46
Crna Gora savladala Rusiju, boriće se za peto mjesto

Crnogorski vaterpolisti pobijedili su Rusiju 9:8 u razigravaju za plasman od petog do osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Srijeda, Jul 26, 2017 - 15:14
Sjutra sa Rusijom, Gojković: Da se oporavimo i odigramo što bolje

Crnogorski vaterpolisti u nastavku Svjetskog prvenstva u Budimpešti razigravaće za plasman od 5. do 8. mjesta.

Srijeda, Jul 26, 2017 - 10:09
Đukanović: Atmosfera je ogromna snaga reprezentacije

Okupili su se u nedjelju i odmah otputovali u staru bazu gdje će odraditi najvažniji dio priprema košarkaška reprezentacija Crne Gore već tri dana na Zlatiboru trenira i priprema se za nastup na Evropskom prvenstvo koje počinje 31. avgusta.

Utorak, Jul 25, 2017 - 16:03
Grci deklasirali „ajkule“

Reprezentativci Grčke očitali su danas lekciju iz vaterpola izabranicima Vladimira Gojkovića u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, nanijevši im težak poraz.