Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FSCG podržao Mundijal sa 48 timova: Imaćemo veće šanse da odemo na SP

momir-1000x555
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.01.2017. u 18:08

Odluka Svjetske fudbalske federacije da na Mundijalima od 2026. godine učestvuje 46 reprezentacija, pozitivno je prihvaćena u našoj kući fudbala.

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac istakao je da se od predsjednika FIFA Đanija Infantina ovakva inicijativa mogla i očekivati.

“Infantino je tokom predizobrne trke sa prvog čovjeka svjetskog fudbala insistirao na Mundijalu sa 48 reprezentacija. Na toj ideji dobio je podršku od brojnih saveza. Današnja odluka donijeta je jednoglasno i to dovoljno govori o mišljenju fudbalskog svijeta po ovom pitanju. Naravno da smo je i mi prihvatili sa odobravanjem jer ćemo imati veće šanse da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo”, rekao je za CdM prvi operativac crnogorskog saveza.

Đurđevac je na prostom primjeru objasnio pozitivne efekte ovakve odluke FIFA.

“Dosad je iz Evrope na prvenstvima svijeta učestvovalo 13 reprezentacija. Od 2026. broj učesnika povećaće se za trećinu, a samim tim će i više nacionalnih timova sa Starog kontinenta biti u prilici da učestvuje na Mundijalu”.

O pojedinostima vezanim za odluku FIFA, čelnici FSCG biće informisati na sastancima koji ih čekaju u sljedeća dva mjeseca.

“Najprije ćemo u Ženevi početkom februara sa predsjednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom pričati na tu temu, odnosno na efekte ove odluke po evropski fudbal. Potom nas čeka sastanak sa Đanijem Infantinom u martu u Londonu. Tada ćemo imati više informacija o kompletnom projektu novog Mundijala”.

Mundijal sa 48 reprezentacija neće biti lako organizovati.

“Svjetsko prvenstvo sa toliko učesnika će se održavati u četiri do šest zemalja. To je kompleksan projekat i zahtijeva veliku organizaciju, a samim tim će biti i izazov za zemlje koje će dobiti domaćinstvo”.

Generalni sekretar naše kuće fudbala priznao je da u FSCG smatraju da bi Mirko Ivanić mogao da bude pojačanje za “sokolove”.

“Otom potom, vidjećemo da li će Ivanić zaigrati za Crnu Goru. Sigurno je da se radi o kvalitetnom fudbaleru, ali u ovom momentu više od toga ne mogu reći na tu temu”.

I na kraju, Đurđevac je poželio uspješnu 2017. godinu našem nacionalnom timu.

“Nadamo se plasmanu u baraž. Biće teško, zbog jake konkurencije u grupi, ali je naša želja da budemo u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo”, zaključio je Momir Đurđevac.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.