Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Francuskinje, negativna tradicija, Johanson, lavlje srce…

kaca-bobana-1
IHF
  • Autor onogost.me
  • 12.12.2017. u 08:05

Francuskinje nam ne “leže”. Imamo negativan skor, četiri poraza i dvije pobjede u mečevima sa večerašnjim rivalkama koje su se našle na putu do medalje izabranicama Pera Johansona na SP u Njemačkoj.

Od otpisanih do onih koje otpisuju favorite. Tako je došla selekcija Crne Gore na smotru najboljih selekcija svijeta. Počelo je odlično, dominacijom protiv Danske, a onda smo se mučili i remijem protiv Brazilki u posljednjem meču grupne faze obezbijedili eliminacionu rundu gdje su snagu “lavica” osjetile rukometašice Srbije.

Na redu je Francuska, ekipa sa jakom odbranom, na čelu sa odličnim golmanskim tandemom i tradicionalno neugodan rival. Ipak, negativan međusobni skor večeras može biti popravljen. Bilo bi to u pravo vrijeme za podmlađen Johansonov sastav jer su “lavice” koje igraju na šampionatu počele da podsjećaju na onaj tim pred kojim je drhtao rukometni svijet na čelu sa Draganom Adžićem.

Snaga više i momenat prevage u večerašnjem duelu može biti upravo švedski stručnjak na našoj klupi koji će možda naći ključ za igru Francuskinja i donijeti ono što nam je protiv te selekcije falilo u posljednjim mečevima.

Uz pobjednički karakter i lavlje srce, onda se možemo nadati velikom trijumfu i mečevima za novu medalju za crnogorski rukomet na nekom velikom takmičenju.

Utakmica se igra večeras od 20.45h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.