Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crnogorski Van Basten igra na Kipru i sanja dres “sokolova”

grubac
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.07.2017. u 14:42

Sa 17 godina Sergej Grubač je  osjetio kako je  kada se o njemu mnogo više govori u inostranstvu nego u domovini. A u kiparskim sportskim medijima prethodnih dana je glavna tema upravo napadač APOEL-a, omladinski reprezentativac Crne Gore.

Nije ni čudo kada ga je trener seniorskog tima najslavnijeg kiparskog kluba, nekada holandski reprezentativac Mario Ben, vrlo slikovito i jasno opisao pred predstavnicima medija: ,,Ljudi, on je novi Van Basten“!

Ben je tako samo želio da kratko objasni, zbog čega je upravo Crnogorcu pružio šansu da ovog ljeta igra u seniorskom timu, na dva pripremna meča. Sergej se brzo potrudio da opravda povjerenje, pa ga već sada vide u prvom timu od starta sezone, makar na klupi…

Sergejev uspon je meteorski, prije manje od dva mjeseca napunio je 17 godina. A prije manje od godinu debitovao za kadetsku selekciju Crne Gore. Sada je ,,nacrtan“ za U19 nacionalni tim. Ipak, za njega i njegovu porodicu ovaj scenario nije čudo u APOEL-u koji se bori za plasman u Ligu šampiona.

“Ovo je nešto čemu sam se nadao i donekle i očekivao, jer je iza mene odlična sezona u prethodnih godinu u mlađim kategorijama. Ovaj prelazak u seniorski tim nije mi teško pao, radimo u istom sistemu, a treneri su tu da vam pomognu u svemu. Tako je to u velikom klubu”, objasnio je Grubač.

Veliki talenat nema problem sa jezičkom barijerom, u Nikoziji je skoro kao u domovini…

Tu sam od treće godine, moj uspon su dugo pratili treneri iz seniorskog tima. Sada je ona velika ambicija, da zaigram za prvi tim u kontinuitetu, blizu. I to nije kraj, jer zna se šta je onaj najveći san. Više od dresa nekog evropskog velikana, to je dres seniorske reprezentacije Crne Gore”, kazao je Sergej.

Sergej odlično zna kakve zamke i prepreke stoje na putu do uspjeha. Njegov otac Vanja, nekada as Sutjeske, jedan od legendi OFK Beograda, gradio je uspješnu karijeru u Avru, Bragi, Hamburgu upravo kao napadač. O Sergejevom fudbalskom razvoju ima ko da brine, ne samo u APOEL-u.

“Moji aduti su tehnika koja je atipična za igrača moje visine, kažu da sam moderan napadač. Ipak svjestan sam da me čekaju godine i godine rada kako bih dostigao vrhunski nivo. APOEL je trenutno prava sredina za mene, ambiciozan evropski klub u kojem se mnogo vodi računa o radu sa mladima. Moje je da povjerenje iskoristim, kako u dresu
APOEL-a tako i šanse u timu Crne Gore, za sada u mlađim selekcijama”, kazao je Sergej.

Za njega dileme nema reprezentacija Crne Gore je izbor Sergeja i njegove porodice. Ovaj mladić ima isključivo pasoš naše zemlje, iako već dugo živi u Kipru, a sve ponude Kiprana i njihovog saveza su odbijene. Sergej dobro zna ko je i odakle je, perfektno govori naš jezik iako najčešće tek jednom godišnje ima priliku da posjeti svoj Nikšić i Crnu Goru.

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.