Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crnogorski rukometaši večeras dočekuju Hrvatsku

4e6704856c747fc69ab3997fa1be81d8
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 14.06.2018. u 08:27

San o plasmanu na Svjetsko prvensto srušen je prije pet dana u Osijeku, danas će, ukoliko se ne desi neviđeno čudo, biti i zvanično ugašen… Rukometaši Crne Gore od 20h u dvorani “Verde” u Podgorici dočekuju Hrvatsku.  

Biće to revanš baraža za Svjetsko prvenstvo nakon što su oslabljeni “lavovi” “razbijeni” u prvom meču sa ogromnih 32:19.

“Nadam se da možemo do pobjede, kako bismo se na lijep način oprostili i završili ovaj mini ciklus”, poručio je heroj junskih kvalifikacija iz prošle godine Miloš Božović.

Nije teško zaključiti da bi Hrvatska bila favorit i da je Crna Gora bila u kompletnom sastavu…

“Hrvatska je bila favorit i prije prvog meča. I sada je favorit i to se ne dovodi u pitanje”, jasan je Božović.

“Međutim, vjerujem da možemo da ostavimo bolji utisak i da možemo da im pariramo duže od dvadesetak minuta”, dodaje.

Bez Vuka Borozana, koji ne želi da igra za svoju zemlju, zatim i povrijeđenih Vladana Lipovine i Rada Mijatovića, teško je bilo i očekivati da “lavovi” naprave senzaciju. S druge strane, momcima koji su se odazvali Draganu Đukiću za ove mečeve (i koji su uvijek tu) teško se može nešto zamjeriti. Jednostavno u Osijeku se vidjela velika razlika u klasi.

“Iako smo doživjeli ubjedljiv poraz, moram da istaknem da smo skoro dvije nedjelje radili zaista naporno i posvećeno”, potencirao je naš bek.

“Sada moramo da nađemo motiv da odigramo revanš na što boljem nivou. Motiv treba tražiti i u činjenici da nikada nijesmo savladali Hrvatsku”, nastavio je.

San o Svjetskom prvenstvu biće večeras ugašen, ali mnogo bitnije od toga sada je budućnost rukometne selekcije Crne Gore. Iako se selektor Đukić borio da uvijek u timu ima svakog igrača, kult reprezentacije se izgubio, a najbolji igrač je ostavio svoje drugove.

Osim toga počeli smo da gubimo talentovane igrače i u mlađim kategorijama, pa je jasno da je pred Rukometnim savezom Crne Gore buran period tokom kojeg mora da pokaže i preuzme odgovornost. U suprotnom velike priče nestaće iz našeg rukometa.

 

Izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.