Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora sa devet takmičara na EP u Tel Avivu

9d00ca56f8bbb6b7534169b6ded89731
Džudo savez Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 24.04.2018. u 13:08

Seniorska džudo reprezentacija Crne Gore jutros je preko Istanbula otputovala za Tel Aviv, gdje će od 26. do 28. aprila učestovati na Evropskom prvenstvu.

Našu zemlju u Izraelu predstavljaće osam takmičara i jedna takmičarka.

U muškoj konkurenciji nastupiće Jusuf Nurković i Marko Gušić (do 66 kg), Nikola Gardašević i Nikola Gušić (do 73 kg), Srđan Mrvajević i Arso Milić (do 81 kg), Dimitrije Vukotić (do 90 kg) i Danilo Pantić (do 100 kg).
Jedina djevojka koja će predstavljati Crnu Goru je Jovana Peković u kategoriji do 70 kg.

Sa ekipom su otputovali nacionalni trener Giorgi Petrov i predsjednik stručno–trenerske komisije Džudo saveza Crne Gore, Rajko Mrvaljević.

Kako je saopšteno iz Džudo saveza, u posljednjem trenutku, zbog povrede, nastup je otkazao Anto Dubreta (do 100 kg).

Naši takmičari saznaće imena svojih protivnika, nakon žrijeba koji će se održati u srijedu u 16 časova u hotelu Hilton u Tel Avivu.

Prvi na tatami će, u četvrtak, izaći Jusuf Nurković i Marko Gušić, u petak će nastupiti Nikola Gardašević, Nikola Gušić, Srđan Mrvajević, Arso Milić, Dimitrije Vukotić (do 90 kg) i Jovana Peković. 

Posljednjeg takmičarskog dana takmičiće se Danilo Pantić.

Za jednu od medalja na ovom šampionatu, prema prijavama, boriće se 375 takmičara (216 u muškoj i 159 u ženskoj konkurenciji) iz 44 države.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.