Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora otputovala na SP: Cilj direktan plasman u četvrtfinale

crna_gora
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 10.08.2018. u 11:33

Mađarska će od 11. do 19. avgusta biti domaćin Svjetskog prvenstva za U18 vaterpolo reprezentacije na kojem će učestvovati i Crna Gora. Sombatelj će ugostiti 20 najboljih selekcija svijeta, a mlade "ajkule" će igrati u grupi A sa Egiptom, Australijom, Južnom Afrikom i Brazilom.

Na startu 11. avgusta igraćemo sa Australijom od 10:50h, narednog dana rival je Južna Afrika od 16:50h, dok ćemo 13. avgusta igrati sa Brazilom od 15:30h. Nakon dana odmora, u posljednjem meču grupe 15. avgusta igraćemo sa Egiptom od 10:50h. Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala. Ukoliko osvojimo prvo mjesto u grupi za polufinale borićemo se sa pobjednikom meča 2B – 3C.

“Zadovoljni smo odrađenim pripremama, prva utakmica je sa Australijom u subotu i nadamo se da ćemo dobro otvoriti šampionat. Cilj je da budemo prvi u grupi, čime bi obezbjedili ulazak u osam ekipa. Na prvenstvo idemo oslabljeni bez prošlogodisnjeg kapitena Miroslava Perkovića, ali vjerujemo jedni u druge i daćemo sve od sebe da uđemo u borbu za medalje. Neće biti nimalo lako, ali garantujemo da ćemo dati maksimum”, poručio je pred polazak trener Petar Radanović.

Spisak Crne Gore: Andrej Bosanac, Vuk Drašković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Igor Uskoković, Danilo Radović, Jovan Vujović, Martin Gardašević, Luka Murišić, Marko Milić, Nenad Dragović, Marjan Mitrović, Bogdan Radnjić.

Pored trenera Petra Radanovića, u stručnom štabu su i pomoćnici Miodrag Matković i Marko Gopčević, doktor Vladimir Dedović i tim menadžer Igor Martinović.

GRUPA A: Egipat, Australija, Južna Afrika, Brazil, Crna Gora

GRUPA B: Grčka, Mađarska, Argentina, Rusija, Kina

GRUPA C: Uzbekistan, Novi Zeland, Italija, SAD, Hrvatska

GRUPA D: Srbija, Kolumbija, Španija, Kanada, Saudijska Arabija

 

izvor: Antena M

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.