Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ajkule srušile Srbiju i zavise od sebe u posljednjem kolu

vaterpolo
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 20.03.2018. u 20:15

Najbolji vaterpolisti Crne Gore savladali su u Podgorici selekciju Srbiju rezultatom 11:8 i došli u stiuaciju da zavise od sebe za plasman na finalni turnir Svjetske lige.

“Ajkule” će u posljednjem kolu gostovati Rumuniji i za siguran put u Rusiju, na završnicu ovog takmičenja, neophodna joj je pobjeda od šest golova razlike.

Crna Gora trenutno ima šest bodova i gol razliku 28:17, dok je Srbija grupnu fazu okončala sa devet bodova i konačnom gol razlikom 41:25.

Taj meč, odlučujući za odlazak na finalni turnir, na rasporedu je 10. aprila. Opcija najbolje drugoplasirane selekcije iz tri grupe evropske zone je otpala, pošto je Rusija dobila organizaciju finalnog turnira čime je ispunjena maksimalna kota od četiri učesnika sa Starog kontinenta.

Puleni Vladimira Gojkovića su odigrali izvanrednu utakmicu i potpuno zasluženo izborili trijumf protiv oslabljenog olimpijskog šampiona.

“Ajkule” su od starta krenule vrlo motivisano sa jasnom ambicijom da dođu do povoljnog rezultata. Prvu osjetniju zalihu naši vaterpolisti imali su tokom druge dionice kada su poveli sa 5:2, u trećem periodu bilo je i velikih plus četiri (8:4) i nekoliko prilika da se dodatno uveća zaliha.

Početkom posljednje četvrtine došlo je do malog pada u igri “ajkula”, gosti su smanjili na minimalnih 9:8, ali Crna Gora golovima Ukropine i Brguljana krunisala odličnu igru i postavila konačnih 11:8.

Upravo su njih dvojica bili i naši najefikasniji igrači sa po tri pogotka. Kod Srbije istakli su se Mandić i Lazić sa po dva gola.

Odličan je među stativama bio Lazović sa 14 intervencija.

 

 

izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.