Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zlatna liga: Nova stranica u istoriji Akademika

_dsc3420
  • Autor onogost.me
  • 23.11.2017. u 07:11

Nikšićki Akademik je lani u Beogradu osvojio treće mjesto na klupskom Evropskom prvenstvu u džudou, što je istorijski rezultat. Samim tim, stekao je i pravo da se ove godine takmiči u tzv. Zlatnoj ligi.

Dan kada će se crnogorski džudisti, prvi put u istoriji okušati s najboljima u Ankari, biće 25. novembar. Takmičenje u Turskoj okupiće prve četiri prošlogodišnje ekipe i najbolje plasirane timove iz minule Lige šampiona. Uz Akademik, učestvovaće dva predstavnika iz Rusije i po jedna ekipa iz Gruzije, Portugala, Srbije, Francuske i Njemačke.

Direktor najuspješnijeg crnogorskog kluba Novica Milović ne krije zadovoljstvo što će njegovi takmičari dobiti priliku da se odmjere s najjačima.

“U decembru prošle godine ispisali smo jednu od najsvjetlijih stranica istorije našeg kluba, izborili smo plasman u Zlatnoj ligi, a to je za naše prilike donedavno bilo nezamislivo. Ovo je ozbiljan projekat, dugo planiran. Takmičenje je prvobitno trebalo da se organizuje u Lisabonu, pa je u igri bio Beč, a na kraju je eto odlučeno da domaćin bude Ankara. Prošle godine smo imali pojačnja, napravili smo sjajan rezultat. Za ovogodišnje takmičenje dogovorili saradnju sa dva Izraelca, Slovencem, Bjelorusom… Imali smo ih u prvoj prijavi i to su bila, sigurno najbolja pojačanja. Među njima je bio i Mahael Zgank, koji je lani nastupao za Akademik. Međutim, zbog finasija smo odustali, ali prijavljivali se dva puta i na kraju je ostala odluka da putujemo u Ankaru. Oslanjamo se isključivo na sopstvene snage”, ističe Milovič, dodajući da su u najuži izbor ušli:

Marko Gušić, Jusuf Nurković (-66 kg), Nikola Gušić, Nikola Gardašević (-73 kg), Srđan Mrvaljević, Novo Raičević, Nebojša Gardašević (-81 kg), Predarg Stanjević, Dimitrije Vukotić (-90 kg), Lazar Daković, Anto Đubreta i Danilo Pantić (+90 kg).

“Ko će od njih nastupati kojeg dana u Ankari, odlučiće stručni štab DŽK Akademik, na čelu sa Draganom Sćepanovićem. Momci su vrijedno trenirali i vjerujem da će biti dostojni predstavnici našeg kluba. Svi mečevi su u jednom danu. Akademik je trasirao put kojim treba da krene crnogorski džudo. Dogodine ćemo, bez obzira na učinak u Turskoj, imati svoje mjesto u Ligi šampiona. Ovo je klub svijetle tradicije. U svim selekcijama smo najuspješniji u Crnoj Gori i vjerujemo da ćemo na 0I u Tokiju imati bar jednog predstavnika”, naglašava ambiciozno Milović.

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.