Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uručena sportska priznanja najboljima u godini na izmaku

sladjana
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 26.12.2016. u 12:29

Danas je u Sportskom centru upriličena tradicionalna svečanost uručenja nagrada najboljim sportistima i sportskim radnicima Nikšića. 

Titula najboljeg sportiste grada za 2016. godinu pripala je Slađani Perunović, dok je Džudo klub „Akademik“ najbolja sportska organizacija.

Predsjednik opštine, Veselin Grbović, čestitao je nagrađenim sportistima na uspjesima koje su ostvarili u godini na izmaku i poželio im još bolje u narednoj.

„Nikšić ima čime da se ponosi u proteklim decenijama po pitanju sporta, imali smo mnogo šampiona, mnogo učesnika na velikim takmičenjima. Čestitam Slađani Perunović na izboru za najboljeg sportistu, a posebno se radujemo rezultatu džudista koji su napravili veliki uspjeh u Ligi šampiona, osvajanjem bronze, jer su tu učestvovali najbolji sportsti Evrope, i prosto je nevjerovatno da se iz male zemlje osvoji takva medalja“, zaključio je on nabrajajući zapažene rezultate u košarci, fudbalu, karateu i izrazio očekivanje da će Nikšićani naredne godine gledati velike sportske mečeve.

Najbolji sportista Nikšića, Slađana Perunović, kazala je da joj je čast što već drugi put dobija priznanje od svog grada.

„Izabrana sam za sportistu grada koji je prepoznatljiv po odličnim takmičarima i dobrim rezultatima, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Nadam se da ću predstavljati državu i svoj grad na Olimpijskim igrama u Tokiju i da će što više Nikšićana učestvovati na na njima. Ove godine posebno ću pamtiti zlato sa Balkanskog prvenstva, jer sam često bila povrijeđena i spriječena da učestvujem na velikim takmičenjima, pa mi je ta nagrada posebno draga“, naglasila je naša najbolja maratonka.  

U ime Džudo kluba Akademik obratio se Novica Milović, koji je dobio priznanje za najboljeg sportskog radnika.

„Čestitam svim dobitnicima. Posebno je drago kada od svog grada dobijete priznanje i od svojih najbližih. Zahvalio bih se saborcima iz Džudo kluba Akademik koji već niz godina prave rezultate, koji su evidentni. Zahvalio bih se predsjedniku opštine Veselinu Grboviću koji je od početka projekta bio uz klub i koji je zaslužan velikim dijelom za sve dobre rezultate. Godina iza nas je bila naporna, duga, često smo bili odvojeni od svojih porodica, zato vam želim da predstojeće praznike provedete upravo sa njima“, poručio je Milović čestitajući okupljenima predstojeće novogodišnje i Božićne praznike.

Četrnaestočlani žiri je, tajnim glasanjem, birao najbolje sportiste po sportskim disciplinama, a to su:

Nikola Garadšević – džudo
Nikola Koprivica – boks
Nikola Pavlićević – košarka
Suad Ličina – fudbal
Petar Perošević – futsal
Nikola Malović – karate

Ivona Nedić – odbojka

Komnen Jeftić – jiu jitsu
Tijana Blagojević – šah

Žiri je treneru „akademičara“ Draganu Šćepanoviću, dodijelio titulu najboljeg trenera u 2016. godini, Žarku Vukotiću nagradu naboljeg rekreativca, a Dragutinu Radovanoviću, isperd OŠ „Ratko Žarić“, nagradu za najuspješnijeg pedagoga fizičke kulture.

Posebno priznanje za sportski rezultat pripalo je paraolimpijki Marijani Goranović.

Za najboljeg sportskog novinara izabran je Darko Bulatović, novinar portala Onogošt.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.