Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Trka u Župi okupila atletičare iz regiona

20180805_185556
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.08.2018. u 06:42

Atletska trka koja je juče održana u Župi dokazala je da ovaj događaj iz godine u godinu prerasta u međunarodnu manifestaciju.

Naime, pored domaćih, učestvovali su i takmičari iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a trka je protekla u sjajnoj takmičarskoj atmosferi i odličnoj organizaciji za koju su se potrudili Mjesna zajednica Župa, Atletski klub Nikšić i Atletski savez Crne Gore.

Jučerašnju manifestaciju svečano je otvorio Tomo Žižić, predsjednik Atletskog kluba Nikšić, koji je kazao da mu je čast da otvori jednu ovakvu trku koja se održava treći put zaredom.

”Gotovo je jasno da će ova trka imati budućnost i da će biti jedna od najznačajnijih uličnih trka koje se održavaju u Crnoj Gori. Atletski klub će biti tu da pripomogne u organizaciji“, poručio je on zahvalivši se predsjedniku MZ Župa Dragoljubu Raduloviću na organizaciji, nakon čega je proglasio trku otvorenom.

Predsjednik Mjesne zajednice Župa Dragoljub Radulović je u pozdravnom govoru izrazio zadovoljstvo brojem učesnika i dobrom organizacijom, istakavši da je ova atletska trka u Župi događaj koji postaje poznat i van granica Crne Gore.

U kategoriji ponirke prvo mjesto je osvojila Kaća Radulović, drugo je pripalo Anji Bubanji, a trećeplasirana je Marija Radulović. U kategoriji pioniri najbolji je bio Dejan Đilasu, drugi Nikola Mijušković, a treće mjesto pripalo je Davidu Miletiću.

U kategoriji juniorki prvo mjesto osvojila je Nikolina Gluščević iz Atletskog kluba Nikšić, drugo mjesto je pripalo Adelisi Badžović iz Atletskog kluba Mornar, dok trećeplasirane u ovoj kategoriji nije bilo.

U kategoriji juniori za prvo mjesto se izborio Aleksandar Miletić, drugo mjesto je pripalo Vladu Đuroviću, a treće Milošu Koraću.

Najzanimljivija trka je, čini se, bila trka seniorki, gdje je tradicionalno najbolja seniorka bila olimpijka Slađana Perunović koja je učestvovala, iako povrijeđena. Drugoplasirana je bila Beograđanka Rada Đurović iz Atletskog kluba Crvena Zvezda, a treće mjesto pripalo je Džejli Turković iz Atletskog kluba Novi grad iz Sarajeva.

Ubjedljivo prvo mjesto među seniorima osvojio je Alija Imamović iz tog atletskog kluba, drugi je bio Miloš Dajević iz Atletskog kluba Cerski junaci iz Beograda, a treći je bio crnogorski dugoprugaš Dragoljub Koprivica.

U kategoriji veterani 40+ prvo mjesto uzeo je Dušan Krcunović, u kategoriji veterani 50+ Željko Milićević, a u kategoriji veterani 60+ prvo mjesto pripalo je Milanu Vujičiću.

Među rekreativcima najbolji je bio Župljanin Dragoljub Mićković, dok je drugoplasirani bio takođe Župljanin Rade Pavlović.

Na kraju ove, za Župu značajne manifestacije, Drago Musić, trener u Atletskom klubu Nikšić kazao je da se ovaj događaj, koji je potekao iz ideje predsjednika MZ Župa Dragoljuba Radulovića, nije slučajno u Župi uspješno razvio, jer je ona dugi niz godina imala vrhunske atletičare i sportiste.

On smatra da ovaj kraj ima prirodne talente za bavljenje atletikom, pa se nada da će već ove godine neki od njih postati članovi pomenutog kluba.

Organizatori očekuju da će sledeće godine trku u Župi obilježiti još veći broj takmičara iz zemalja regiona i Evrope.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.