Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Todorović: Mnogo je kvalitetnih igrača, zadovoljstvo je biti dio ove manifestacije

sah
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 17.06.2018. u 06:26

Takmičenje na Amaterskom prvenstvu Evrope za šahiste se uveliko zahuktalo, a jedan od takmičara koji na ovom turniru brani čast našeg grada je Stanko Todorović.

On je do danas odigrao četiri meča u kojima je ostvario dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz.

“Zadovoljan sam kako sam počeo takmičenje na ovom turniru gdje sam u prva dva kola ostvario pobjede nad takmičarima iz Turske, da bih nakon toga protiv Miloša Bojića iz Kolašina upisao remi. U četvrtom kolu pretrpio sam i prvi poraz na ovom takmičenju, ali se nadam da ću u nastavku prvenstva nastaviti sa pobjedama“, kazao je Todorović kojeg očekuje još pet mečeva u nastavku.

Stanko se šahom bavi od svoje šeste godine, i dugogodišnji je član ŠK “Mladost“.

“Čim sam naučio pravila šaha odmah sam ga zavolio i koristio sam svaku priliku da se oprobam sa svojim drugovima u igri na 64 polja. Naravno kada sam vidio da mi ide od ruke počeo sam da učestvujem i na raznim turnirima, ali sam kasnije napravio pauzu sve do ovog takmičenje koje se održava u mom gradu“, istakao je 20-ogodišnji učesnik Amaterskog prvenstva Evrope.

Na takmičenju učestvuje 175 šahista iz 18 zemalja, pa je ovo svakako odlična prilika za sve mlade šahiste iz Nikšića da steknu jedno dragocjeno iskustvo, kao i da upoznaju kolege iz raznih krajeva Evrope.

“Svakako da je velika stvar za Nikšić što je domaćin ovakvog takmičenja, kao i za sve nas koji učestvujemo na njemu.  Organizacija je na veoma visokom nivou i pravila se poštuju maksimalno, a na turniru učestvuje mnogo kvalitetnih igrača. Pravo je zadovoljstvo biti dio ove manifestacije“, naveo je na kraju Todorović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.