Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Talenat” i ovog ljeta organizovao školu plivanja za naše najmlađe sugrađane

39026950_658893171159559_8197913960318500864_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.08.2018. u 06:08

U organizaciji Sportsko rekreativnog društva "Talenat" i ovog ljeta organizovana je škola plivanja za naše najmlađe sugrađane, koja polako prerasta i u tradiciju.

Najmlađi Nikšićani su imali priliku da se u proteklih mjesec dana na Krupačkom jezeru uz druženje nauče najosnovnije tehnike plivanja, a školu je za mjesec dana prošlo 250 polaznika, koji su bili raspoređeni u četiri grupe, gdje je svaka grupa imala obuku u trajanju od sedam dana.

 “Možemo da kažemo da smo veoma zadovoljni nakon obavljene obuke u proteklih četiri sedmice, a nadam se da isti utisak nose i mališani, kao i njihovi roditelji. Naši najmlađi sugrađani, koji su prošli školu plivanja bili su uglavnom iz našeg grada, ali je bilo i polaznika iz Budve, Pljevalja, Podgorice, pa čak i iz Srbije, Njemačke, Mađarske. Toliko lijepih trenutaka je za nama, a najviše smo ponosni na činjenicu da su svi naši polaznici zdravi završili obuku. Takođe, ponosni smo i zbog ukazanog povjerenja da budemo instruktori plivanja svim našim polaznicima”, kazao nam je Maksim Pekić, profesor Fizičkog vaspitanja i jedan od instruktora u školi.

Iz škole su naveli da bi uspjeh bio nemoguć bez povjerenja i podrške roditelja, kao i da im je žao što ovoga puta nisu uspjeli da izađu u susret svim zainteresovanima.

“Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima na ukazanom povjerenju i izuzetno korektnom odnosu. Prije svega zahvalni smo na realnim očekivanjima, koja smo nadam se ispunili jer je naš grad nakon svega mjesec dana dobio nove plivače. Svakako da je lakše naučiti plivati uz druženje sa vršnjacima, tako da je ovo još jedan pozitivan efekat ove škole”, istakao je Pekić.

SRD Talenat će u avgustu pauzirati, dok se od septembra očekuje početak redovnih aktivnosti, dok će na zimu biti organizovana i škola skijanja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.