Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Talenat“ aktivan i tokom zimskog raspusta: “Škola skijanja” za najmlađe

26943700_10155188539702727_1948203191_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.01.2018. u 07:08

Školica sporta “Talenat“, koja postoji osam godina, tradicionalno, već šestu godinu za redom organizovala je školu skijanja u januaru mjesecu, pa su tako i na početku 2018. godine dvije grupe mališana prošle osnovne tehnike ovoga sporta.

U pravom zimskom ambijentu, uz druženje i uz nadzor instruktora oko 130 mališana u dvije grupe sedam dana su savlađivali tehnike skijanja na Kruševicama i tako na najbolji mogući način iskoristili zimski raspust, koji će upravo zbog toga pamtiti veoma dugo.

“Ove godine smo u dvije grupe od po sedam dana sproveli ukupno 130 polaznika ili 65 po grupi.Rad u školi skijanja bio je podijeljen na naprednu grupu koju sam vodio ja, srednju grupu vodio je moj kolega Boris Janjić i početnu grupu koju su vodili Maksim Pekić, Nikola Todorović i Danilom Janjić.Vremenske prilike su nam ove godine bile naklonjene tako da smo uspješno mogli realizovati programe obuke”, ističe jedan od osnivača škole i instruktor Novica Gardašević.

Školu su pohađala djeca od četiri do 18 godina, a osim mališana iz Nikšića tu su bili i djeca iz Podgorice, Kotora, Herceg Novog, Beograda, a bilo ih je čak i iz Španije i Njemačke.

“Odmah nakon Nove godine krenuli smo sa radom, gdje smo veliki broj prijavljene djece rasporedili u dvije grupe sa kojima smo radili po sedam dana. Potrudili smo se kao i prethodnih godina da sve bude organizovano i obezbijeđeno i da sve funkcioniše po planu i program. Moram da istaknem da smo na žalost veliki broj djece morali da odbijemo jer su sva raspoloživa mjesta bili odavno rezervisana”, navodi Maksim Pekić, jedan od instruktora.

Nakon ovogodišnje obuke i škole skijanja svi su zadovoljni i puni utisaka, kao što je to bilo i prethodnih puta, a sve veći broj roditelja je zainteresovan da uključe svoju djecu u akcije koje  organizuje “Talenat”.

“Za proteklih šest godina od kada organizujemo školu skijanja, sproveli smo oko 550 djece, bez povreda i neprijatnih situacija. Mi se ne bavimo stvaranjem takmičara već skijaša rekreativaca, koji nakon sto prođu obuku u naprednoj grupi, mogu skijati na bilo kom drugom skijalištu. Djeca u školici sporta “Talenat” imaju obezbijeđenu skijašku opremu, prevoz, instruktora, doručak sa čajem i slično. Trenerski tim još čini i magistar fizičke kulture Ivana Nenezić. Nakon škole skijanja, od februara se vraćamo aktivnostima svestranog razvoja djece kroz treninge u fiskulturnoj sali OŠ “Luka Simonovic”, istakao je Gardašević u razgovoru za naš portal.

“Talenat” je prva registrovana školica sporta u Crnoj Gori. Do sada je kroz različite progeamske aktivnosti prošlo oko 2.000 djece .Kako ističu iz školice jedna od aktivnosti je i usmjerenje djece u skladu sa talentom, pa se mogu pohvaliti da neki bivši polaznici danas uspjesno treniraju u klubovima pa čak i dobijaju poziv za reprezentaciju Crne Gore.

“Proteklu 2017. Godinu, koja je za školu bila veoma uspješna, završili smo velikim tradicionalnim maskenbalom za naše polaznike, a tokom godine organizovali smo školu plivanja na jezeru Krupac koja je takođe postala tradicija, dok ćemo u junu ove godine organizovati  VI Olimpijadu sportskih školica Crne Gore, gdje će učesće da uzme oko 400 učesnika iz cijele Crne Gore”, kazao je na kraju razgovora Gardašević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.