Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Stefan Jokić se kiti medaljama

stefan
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 08.12.2017. u 14:30

Nikšićanin Stefan Jokić osvojio je 38 medalja za šest godina koliko je član Sportsko-rekreativnog društva (SRD) Specijalna olimpijada Nikšić.

Poslednje medalje – zlatnu i srebrnu, osvojio je prije nekoliko dana na Specijalnoj olimpijadi u Podgorici, gdje je održano prvenstvo u unified (inkluzivnom) stonom tenisu. 

Njegovi treneri Radovan Dragnić i Miloš Perović ističu da je najbolji u atletici. Stefan kaže da je u stonom tenisu jednako dobar, a bavi se i fudbalom, košarkom i pikadom. 

“Stefan je najistaknutiji sportista Specijalne olimpijade Nikšić. Najbolji je u atletici, u trčanju na 100 metara i u svojoj diviziji skoro uvijek je osvajao prvo mjesto“, kazao je Dragnić koji je i predsjednik nikšićke Specijalne olimpijade. 

Stefan ističe da sve sportove kojima se bavi podjednako voli, da su roditelji ponosni na njega i da mu društvo svaki uspjeh čestita. 

“Radujem se svakoj medalji koju osvojim, a posebno onoj koju sam nedavno dobio kada smo se na stadionu ‘Sutjeske’ takmičili iz atletike, a ja bio prvi“, kaže dvadesettrogodišnjak. 

Priča da sa ocem voli da gleda tenis i Novaka Đokovića, da navija za “Crvenu zvezdu“ i “Sutjesku“, a najdraži fudbaler mu je Mesi. 

“Svaki dan nešto treniram i to ću i dalje raditi“, kazao je Stefan koji je korisnik Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom.

Upravo Dnevni centar, prema riječima Dragnića, zaslužan je što SRD Specijalna olimpijada postoji, a na pomoći i saradnji zahvalni su Ministarstvu sporta i Specijalnoj olimpijadi Crne Gore, kao i školama „Dušan Bojović“, “Olga  Golović“ i Ekonomskoj, sa kojima imaju dobru saradnju. 

Pored Dragnića i Perovića, licencirani trener Specijalne olimpijade je i Radojka Koprivica. 

Dragnić kaže da se nada da će Nikšić postati fudbalski centar Specijalne olimpijade, ali i da će Stefan, koji je jedan od potencijalnih kandidata, učestovati na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dabiju, u martu 2019.

“Cilj nam je da naredne godine u Specijalnu olimpijadu uključimo sve škole iz Nikšića i djecu koja su uključena u inkluzivno obrazovanje“, kazao je Dragnić.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.