Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SRK „Nikšić-NK“: Poribljavanje čeka zbog novog Zakona

17457780_283437438752527_6921473614737861417_n
SRK “Nikšić-NK”
  • Autor onogost.me
  • 04.05.2018. u 07:05

Sugestija Ministarstva poljoprivrede da više nije moguće vršiti poribljavanje alohtonim (kalifornijskom pastrmkom) već samo autohtonim vrstama ribe, razlog je što je ove godine ogođeno poribljavanje koje je SRK „Nikšić-NK“ planirao za kraj aprila.

„Svake godine od kada gazdujemo navedenim vodama vršili smo poribljavanje, pa smo tako i ove godine izvršili pripreme i o tome obavijestili Ministarstvo poljoprivrede, javnost i ribare. Poribljavanje je bilo planirano krajem aprila mjeseca i to kalifornijsom pastrmkom kao i prethodnih godina. Stupanjem na snagu novog Zakona o slatkovodnom ribarstvu od Ministarstva poljoprivrede dobijamo sugestiju da više nije moguće vršiti poribljavanje alohtonim (kalifornijskom pastrmkom) već samo autohtonim vrstama ribe“, objasnili su iz SRK „Nikšić-NK“.

Zbog toga su uputili određena pitanja Direktoratu za ribarstvo.

„Shodno navedenom zatražili smo od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja (Direktorat za ribarstvo) da nam u što skorijem vremenu odgovore i daju svoje mišljenje: Sa kojim autohtonim vrstama se mogu poribljavati jezera i rijeke kojima gazduje SRK „Nikšić-NK“? Sa kojim količinama je potrebno izvršiti poribljavanje navedenih voda, kako ove tako i narednih godina do donošenja nove Ribolovne osnove“, pitali su oni.

Za kraj su dodali da od svog članstva očekuju da imaju strpljenja za novonastalu situaciju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.