Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Podgorica: Dominacija Akademika, Trebjesi šest medalja

image-0-02-05-eacf7dbc081b033168a824b658391f2e570370e3760a70d2d8354dfcd3ad6940-v
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.05.2018. u 08:11

Prethodni vikend bio je veoma uspješan za nikšićke džudiste koji su nastupali na državnom prvenstvu u Podgorici u konkurenciji poletaraca, juniora i mlađih seniora, a takmičari Akademika i Trebjese u Nikšić su tom prilikom donijeli ukupno 31 medalju.

Džudisti Akademika bili su najbolja ekipa na prvenstvu Crne Gore za poletarce, a ukupno su osvojili 17 medalja od čega pet zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih. Ekipu su predvodili treneri Marinko Đurđevac i Predrag Stanjević, a prva mjesta su osvojili Simić Marija, Guzina Vanja, Tadić Milica, Barović Milan i Beriša Nermin. Bronzana odličja su osvojili Radojičić Olga, Lješković Marija, Kavaja Filip, Šćepanović Dušan i Bojović Aleksa, dok su se bronzom okitili Kilibarda Anđela, Nikolić Filip, Zejak Nikolaj, Delić Nikola, Golubović David, Muratović Miloš i Todorović Rade.

Na prvenstvu za mlađe seniore “Akademičari” su osvojili ukupno osam medalja, od čega šest zlatnih i dvije srebrne i tako bili najbolji tim turnira.

Prva mjesta i zlatne medalje su osvojili Đurđevac Božica, Peković Jovana, Nikić Jovana, Đurđevac Filip, Gušić Marko i Raičević Novo, dok su srebra pripala Bašović Sari i Vujović Vasiliju.

“Akademik je dominirao u obje konkurencije, pokazavši kako se bori, kako se spremaju borci za takmičenja, a organizaciono je pokazao da je najbolji kada je najteže. Napravili smo sjajne rezultate, a ciljeve koje smo imali početkom godine uspjeli smo ostvariti. Drugi dio naših planova jeste juniorsko prvenstvo Evrope i svijeta i naravno ponovno učešće Akademika u Ligi šampiona. Već pravimo konstrukciju tima iako je takmičenje zakazano za kraj 2018. godine. Takođe nas očekuje niz međunarodnih turnira za mlađe. Sve čestitke trenerima Draganu Šćepanoviću, Marinku Đurđevcu i Predragu Stanjeviću na odlično odrađenom poslu, kao i svim osvajačima medalja”, istakli su iz kluba.

Na prvenstvo države za starije juniore i poletarce takmicari DžK “Trebjesa” uspjeli su da osvoje šest medalja, od čega jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane.

Prvo mjesto zauzeo je Komnen Jeftić, drugo Nikola Stanišić, dok su treće zauzeli Aleksandar Tomić i Marko Jancer u konkurenciji juniora. Kod poletarki bronze pripale Mariji Đurđevac i Kristini Šipčić.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.