Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Perunović: Žao mi je što ne idem na SP, cilj Olimpijske igre u Tokiju

12038054_891596657542811_3432267129597335226_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.07.2017. u 07:23

Zvuči nevjerovatno, ali istinito. Na prvi pogled djeluje krhko, nejako, ali je satkana od nesalomivog materijala.

Nedavno je trener Ivane Španović, Goran Obradović, u opširnom intervjuu za crnogorske medije na pitanje šta misli o atletici u Crnoj Gori, između ostalog, rekao da je Slađana Perunović kraljica u kraljici sportova.

„Ona je primjer kako i na koji način svaki sportista treba da se odnosi prema dresu sa državnim grbom“, rekao je Obradović i naglasio da je potrebno njegovati atletiku i takmičare koje Crna Gora ima, a potencijala ima na pretek.

Slađana je u posljednja dva mjeseca ostvarila niz sjajnih rezultata. Taman pomislite da je gotovo i da umor sigurno mora da učini svoje, a Slađana nastavlja da trči i ostvaruje sjajne rezultate.

Nisku uspjeha počela je da niže prije nešto više od dva mjeseca. Prvo je trijumfovala na Ostroškom polumaratonu, zatim je odbranila titulu na Beogradskom polumaratonu. Na “Igrama malih zemalja” je osvojila bronzu i zlato. Na ekipnom prvenstvu Evrope osvojila je dva puta po deset bodova za Crnu Goru pobjedama na 3 i 5 hiljada metara.

U petak je pobijedila na uličnoj trci na Cetinju. Pretrčala je 10 kilometara, spakovala se i krenula put Novog Pazara na Balkanski šampionat. Osvojila je bronzu u disciplini pet hiljada metara stipl koji inače ne trenira, a zatim i bronzu na tri hiljade metara slobodnim stilom.

U takvoj situaciji, čelnici Saveza su se prije desetak dana našli u nebranom grožđu. Nadali su se da će dobiti dvije specijalne pozivnice za Svjetsko prvenstvo. Stigla je jedna. Kome je uručiti Mariji Vuković ili Slađani Perunović?

Zaista, u tom trenutku niko nije želio da bude u koži čelnika Saveza, koji su bili primorani da saopšte odluku.

„Na Svjetsko prvenstvo u London ide Marija Vuković koja će se takmičiti u skoku u vis“, glasio je saopštenje.

Marija Vuković je, kao i Slađana, satkana od sjajnog materijala. Djevojka je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za juniore i srebrnu na Evropskom šampionatu u istoj konkurenciji. U vlasništvu ima četiri zlata sa “Igara malih zemalja”.

Djevojka čiji je trener legendarni Dragutin Topić, ostvarila je normu za učešće na Olimpijskim igrama u Brazilu. Preskočila je 1.95 metara, ali isuviše kasno pa je atletska takmičenja u Riju pratila od kuće.

Dileme nema. Marija zasluženo ide na Svjetsko prvenstvo. Istovremeno, svi koji prate atletiku se slažu da ne bi bilo nezasluženo ni da je otišla Slađana Perunović. U pitanju je atletičarka koja je vlasnica državnih rekorda na 400, 800, 1.500, 3.000, 5.000, 10.000, polumaratonu i maratonu.

Slađana Perunović je osvojila osam medalja na “Igrama malih zemalja”, od čega sedam zlatnih. Nosila je zastavu Crne Gore na “Igrama malih zemalja” u San Marinu, dva puta je učestvovala na Olimpijskim igrama. U Londonu i Riju je trčala maraton, vjeruje da će tako biti i u Tokiju.

„Marija je zaslužila da ide na Svjetsko prvenstvo. Vrhunska je djevojka, sjajna atletičarka i pred njom je zaista sjajna karijera, koja je i do sada protkana uspjesima. S druge strane, slagala bih kada bih rekla da mi nije žao što neću trčati u Londonu, ali život ide dalje“, rekla je za “Sport klub” Slađana Perunović.

Odmah posle odluke Saveza, Slađana je krenula dalje. Pobjeda na Cetinju, dvije medalje na Balkanskom šampionatu, mali odmor pa počinju pripreme za Evropsko prvenstvo. Prvi maraton posle duže vremena.

Slađana će trčati u Zagrebu. Zanimljivo, njen najbolji rezultat u karijeri je 2.39,07, a norma za Svjetsko prvenstvo je bila 2.45,00.

Međutim, zbog obaveza u dresu sa državnim grbom nije imala vremena da učestvuje na nekoj od maratonskih trka i eventualno, a mnogi kažu sigurno, ostvari normu za SP.

„Volim atletiku i volim da trčim. Izuzetno sam motivisana da nastavim dalje. Svjetsko prvenstvo sam već zaboravila i okrenula se maratonu u Zagrebu. To je u stvari Balkanski šampionat. Očekuje me Evropsko prvenstvo i još mnogo trka i velikih takmičenja do ostvarenja cilja a to je treće uzastopno učešće na Olimpijskim igrama. Koristim priliku da se zahvalim treneru Musiću, Savezu i Olimpijskom komitetu na podršci i pomoći“, naglasila je Perunovićeva.

Ljubitelji atletike se nadaju i vjeruju da će u Tokiju pored Marije i Slađane biti još predstavnika koji će braniti čast i ugled Crne Gore.

 

Izvor: sportklub.rs

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.