Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Perunović: Stipendija COK-a motiv više za postizanje olimpijske norme

12038054_891596657542811_3432267129597335226_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.06.2017. u 05:50

Atletičarka Slađana Perunović potpisala je juče stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom (COK).

Prema ugovoru biće joj isplaćene stipendije od 1. januara do 1. septembra 2017. godine, u iznosu od 300 eura mjesečno.

Osim Perunović, ugovore su potpisali atletičarka Kristina Rakočević i karatisti Mario Hodžić i Marina Raković.

Stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom Slađani će, priznaje, mnogo značiti.

„Sad imam veći motiv za rad. Obzirom da me čekaju jaka takmičenja ovo će biti stimulans da još više i bolje treniram. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje i da ću otići na još jednu Olimpijadu“, kaže nikšićka atletičarka. 

COK je ranije potpisao ugovor sa 11 talentovanih vaterpolista, dok će naknadno to biti urađeno sa atletičarkom Marijom Vuković, jedriličarem Milivojem Dukićem, teniserkom Dankom Kovinić i dvojicom džudista.

Predsjednik Dušan Simonović, kazao je da će COK iz sopstvenih sredstava finansirati crnogorske kandidate za Tokio do početka septembra i početka isplate stipendija Međunarodnog olimpijskog komiteta.

On je naglasio da je tim vidom stipendiranja obuhvaćeno devet sportista iz pojedinačnih sportova i 11 mladih vaterpolista.

“Možda će još neko zavrijediti stipendiju, obećali smo da će svi koji oko koji na bilo koji način dođu do olimpijske norme dobiti stipendiju COK. Za to ćemo izdvojiti oko 40 hiljada. To je za nas ozbiljan novac, koji će na najkonkretniji način doći do sportista i pomoći ima da dođu do rezultata”, kazao je Simonović i dodao da crnogorske sportiste na putu do Tokija očekuje puno izazova.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.