Perunović: Stipendija COK-a motiv više za postizanje olimpijske norme
Objavljeno: Petak, Jun 16, 2017 - 11:02

Atletičarka Slađana Perunović potpisala je juče stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom (COK).

Foto : Privatna arhiva

Prema ugovoru biće joj isplaćene stipendije od 1. januara do 1. septembra 2017. godine, u iznosu od 300 eura mjesečno.

Osim Perunović, ugovore su potpisali atletičarka Kristina Rakočević i karatisti Mario Hodžić i Marina Raković.

Stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom Slađani će, priznaje, mnogo značiti.

„Sad imam veći motiv za rad. Obzirom da me čekaju jaka takmičenja ovo će biti stimulans da još više i bolje treniram. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje i da ću otići na još jednu Olimpijadu“, kaže nikšićka atletičarka. 

COK je ranije potpisao ugovor sa 11 talentovanih vaterpolista, dok će naknadno to biti urađeno sa atletičarkom Marijom Vuković, jedriličarem Milivojem Dukićem, teniserkom Dankom Kovinić i dvojicom džudista.

Predsjednik Dušan Simonović, kazao je da će COK iz sopstvenih sredstava finansirati crnogorske kandidate za Tokio do početka septembra i početka isplate stipendija Međunarodnog olimpijskog komiteta.

On je naglasio da je tim vidom stipendiranja obuhvaćeno devet sportista iz pojedinačnih sportova i 11 mladih vaterpolista.

"Možda će još neko zavrijediti stipendiju, obećali smo da će svi koji oko koji na bilo koji način dođu do olimpijske norme dobiti stipendiju COK. Za to ćemo izdvojiti oko 40 hiljada. To je za nas ozbiljan novac, koji će na najkonkretniji način doći do sportista i pomoći ima da dođu do rezultata", kazao je Simonović i dodao da crnogorske sportiste na putu do Tokija očekuje puno izazova.

 

Ukupno ocjena: 27

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Decembar 11, 2017 - 12:27
Balkanski šampionat: Šest medalja za karatiste Onogošta

Na juče održanom Balkanskom sampionatu za kadete, juniore i U21 u Herceg Novom, karate reprezentacija Crne Gore ostvarila je odličan rezultat osvojivši 17 medalja - pet zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih.

Nedjelja, Decembar 10, 2017 - 09:11
“Kup oslobođenja Podgorice”: Uspjesi džudista “Straševine” i “Trebjese”

Na Međunarodnom džudo turniru “Kup oslobođenja Podgorice”,  na kojem je učestvovalo oko 300 takmičara iz 26 klubova iz Crne Gore, Albanije, Kosova i BiH-a učestvovali su i takmičari nikšićkih džudo klubova "Trebjesa" i “Straševina”.  

Petak, Decembar 8, 2017 - 16:14
Stefan Jokić se kiti medaljama

Nikšićanin Stefan Jokić osvojio je 38 medalja za šest godina koliko je član Sportsko-rekreativnog društva (SRD) Specijalna olimpijada Nikšić.

Nedjelja, Decembar 3, 2017 - 11:06
Podgorica: Dominacija poletaraca Akademika

Još jedan odličan rezultat ostvarili su džudisti Akademika, koji su na državnom prvenstvu za poletarce, u konkurenciji 200 takmičara iz 25 klubova, uspjeli da osvoje ukupno 12 medalja, od čega četiri zlatne, tri srebrne i pet bronzanih.

Subota, Decembar 2, 2017 - 10:14
Sportski vikend u Nikšiću

U nastavku možete pogledati šta nas sve čeka od sportskih događaja tokom ovog vikenda.