Perunović: Stipendija COK-a motiv više za postizanje olimpijske norme
Objavljeno: Petak, Jun 16, 2017 - 11:02

Atletičarka Slađana Perunović potpisala je juče stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom (COK).

Foto : Privatna arhiva

Prema ugovoru biće joj isplaćene stipendije od 1. januara do 1. septembra 2017. godine, u iznosu od 300 eura mjesečno.

Osim Perunović, ugovore su potpisali atletičarka Kristina Rakočević i karatisti Mario Hodžić i Marina Raković.

Stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom Slađani će, priznaje, mnogo značiti.

„Sad imam veći motiv za rad. Obzirom da me čekaju jaka takmičenja ovo će biti stimulans da još više i bolje treniram. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje i da ću otići na još jednu Olimpijadu“, kaže nikšićka atletičarka. 

COK je ranije potpisao ugovor sa 11 talentovanih vaterpolista, dok će naknadno to biti urađeno sa atletičarkom Marijom Vuković, jedriličarem Milivojem Dukićem, teniserkom Dankom Kovinić i dvojicom džudista.

Predsjednik Dušan Simonović, kazao je da će COK iz sopstvenih sredstava finansirati crnogorske kandidate za Tokio do početka septembra i početka isplate stipendija Međunarodnog olimpijskog komiteta.

On je naglasio da je tim vidom stipendiranja obuhvaćeno devet sportista iz pojedinačnih sportova i 11 mladih vaterpolista.

"Možda će još neko zavrijediti stipendiju, obećali smo da će svi koji oko koji na bilo koji način dođu do olimpijske norme dobiti stipendiju COK. Za to ćemo izdvojiti oko 40 hiljada. To je za nas ozbiljan novac, koji će na najkonkretniji način doći do sportista i pomoći ima da dođu do rezultata", kazao je Simonović i dodao da crnogorske sportiste na putu do Tokija očekuje puno izazova.

 

Ukupno ocjena: 44

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Maj 22, 2018 - 08:17
Fokusu u Splitu zlato i dvije bronze

Još jedan nastup na međunarodnom turniru takmičari Fokusa završili su sa uspjehom.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 16:28
Perunović i Dragović šampioni Crne Gore

Slađana Perunović i Miloš Dragović prvaci su Crne Gore u planinskom trčanju. Naši najbolji dugoprugaši dominirali su na sedmom otvorenom prvenstvu Crne Gore u planinskom trčanju, koje je pod pokroviteljstvom Atletskog saveza, u tehničkoj organizaciji AK Nikšić, održano u selu Kruševice.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 10:11
Podgorica: Dominacija Akademika, Trebjesi šest medalja

Prethodni vikend bio je veoma uspješan za nikšićke džudiste koji su nastupali na državnom prvenstvu u Podgorici u konkurenciji poletaraca, juniora i mlađih seniora, a takmičari Akademika i Trebjese u Nikšić su tom prilikom donijeli ukupno 31 medalju.

Ponedjeljak, Maj 14, 2018 - 14:50
Plužine: Sportski teren u novom ruhu

Plužine su dobile rekonstruisani sportski teren, koji se nalazi neposrednoj blizini osnovne i srednje škole, te vrtića, a investicija je vrijedna gotovo 50.000 eura.

Petak, Maj 4, 2018 - 10:19
SRK „Nikšić-NK“: Poribljavanje čeka zbog novog Zakona

Sugestija Ministarstva poljoprivrede da više nije moguće vršiti poribljavanje alohtonim (kalifornijskom pastrmkom) već samo autohtonim vrstama ribe, razlog je što je ove godine ogođeno poribljavanje koje je SRK „Nikšić-NK“ planirao za kraj aprila.