Perunović: Stipendija COK-a motiv više za postizanje olimpijske norme
Objavljeno: Petak, Jun 16, 2017 - 11:02

Atletičarka Slađana Perunović potpisala je juče stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom (COK).

Foto : Privatna arhiva

Prema ugovoru biće joj isplaćene stipendije od 1. januara do 1. septembra 2017. godine, u iznosu od 300 eura mjesečno.

Osim Perunović, ugovore su potpisali atletičarka Kristina Rakočević i karatisti Mario Hodžić i Marina Raković.

Stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom Slađani će, priznaje, mnogo značiti.

„Sad imam veći motiv za rad. Obzirom da me čekaju jaka takmičenja ovo će biti stimulans da još više i bolje treniram. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje i da ću otići na još jednu Olimpijadu“, kaže nikšićka atletičarka. 

COK je ranije potpisao ugovor sa 11 talentovanih vaterpolista, dok će naknadno to biti urađeno sa atletičarkom Marijom Vuković, jedriličarem Milivojem Dukićem, teniserkom Dankom Kovinić i dvojicom džudista.

Predsjednik Dušan Simonović, kazao je da će COK iz sopstvenih sredstava finansirati crnogorske kandidate za Tokio do početka septembra i početka isplate stipendija Međunarodnog olimpijskog komiteta.

On je naglasio da je tim vidom stipendiranja obuhvaćeno devet sportista iz pojedinačnih sportova i 11 mladih vaterpolista.

"Možda će još neko zavrijediti stipendiju, obećali smo da će svi koji oko koji na bilo koji način dođu do olimpijske norme dobiti stipendiju COK. Za to ćemo izdvojiti oko 40 hiljada. To je za nas ozbiljan novac, koji će na najkonkretniji način doći do sportista i pomoći ima da dođu do rezultata", kazao je Simonović i dodao da crnogorske sportiste na putu do Tokija očekuje puno izazova.

 

Ukupno ocjena: 30

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 17:59
Podgorica: Dominacija Akademika na “Mladost open-u”

Džudisti Akademika nastavljaju da dominiraju na takmičenjima, a proteklog vikenda najbolji su bili na međunarodnom turniru “Mladost open”, gdje su osvojili ukupno 44 medalje.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 15:15
Najbolja fitnes ličnost Srbije gostovala u City Fitness-u

Fitnes trener iz Šapca i Fitnes ličnost za 2017. godinu u izboru Saveza za rekreaciju i sport Srbije, Sanja Nikšić, u subotu je bila gost nikšićkom City Fitness-u.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 08:14
Sofija: Tri bronze za Fokus na “Nikon Open-u 2018”

Veoma uspješan vikend je iza takmičara Karate kluba "Fokus", koji su na turniru “Nikon Open 2018”, čiji domaćin je bila Sofija, osvojili tri bronzane medalje.

Nedjelja, Mart 18, 2018 - 08:14
Džudistima Akademika hrpa medalja na državnom prvenstvu

Džudisti Akademika su napravili još jedan uspjeh u ovoj godini, nakon što su na državnom seniorskom prvenstvu osvojili 20 medalja i bili najbolja ekipa na turniru.

Subota, Mart 17, 2018 - 09:57
Evo šta možete gledati od sportskih događaja za vikend

Fudbal i rukomet obilježiće sportski vikend pred nama. Izabranici Nikole Rakojevića igraju protiv pljevaljskog Rudara važan meč u pohodu na titulu, dok će u nedjelju sportski dan obilježiti gradski derbi između RK Levalea 2014 i RK Trebjesa Noa.