Perunović: Stipendija COK-a motiv više za postizanje olimpijske norme
Objavljeno: Petak, Jun 16, 2017 - 11:02
Autor:
onogost.me

Atletičarka Slađana Perunović potpisala je juče stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom (COK).

Foto : Privatna arhiva

Prema ugovoru biće joj isplaćene stipendije od 1. januara do 1. septembra 2017. godine, u iznosu od 300 eura mjesečno.

Osim Perunović, ugovore su potpisali atletičarka Kristina Rakočević i karatisti Mario Hodžić i Marina Raković.

Stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom Slađani će, priznaje, mnogo značiti.

„Sad imam veći motiv za rad. Obzirom da me čekaju jaka takmičenja ovo će biti stimulans da još više i bolje treniram. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje i da ću otići na još jednu Olimpijadu“, kaže nikšićka atletičarka. 

COK je ranije potpisao ugovor sa 11 talentovanih vaterpolista, dok će naknadno to biti urađeno sa atletičarkom Marijom Vuković, jedriličarem Milivojem Dukićem, teniserkom Dankom Kovinić i dvojicom džudista.

Predsjednik Dušan Simonović, kazao je da će COK iz sopstvenih sredstava finansirati crnogorske kandidate za Tokio do početka septembra i početka isplate stipendija Međunarodnog olimpijskog komiteta.

On je naglasio da je tim vidom stipendiranja obuhvaćeno devet sportista iz pojedinačnih sportova i 11 mladih vaterpolista.

"Možda će još neko zavrijediti stipendiju, obećali smo da će svi koji oko koji na bilo koji način dođu do olimpijske norme dobiti stipendiju COK. Za to ćemo izdvojiti oko 40 hiljada. To je za nas ozbiljan novac, koji će na najkonkretniji način doći do sportista i pomoći ima da dođu do rezultata", kazao je Simonović i dodao da crnogorske sportiste na putu do Tokija očekuje puno izazova.

 

Ukupno ocjena: 16

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Avgust 21, 2017 - 12:07
Održan Biciklistički dan u Plužinama

Biciklistički dan u Plužinama - tradicionalna manifestacija koju organizuje Biciklistički klub Perun iz Nikšića, a koja, pored promocije biciklizma i sportskih vrijednosti, promoviše i korišćenje bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva, održana je juče.

Nedjelja, Avgust 20, 2017 - 16:09
Porazi CG džudista

Crnogorski džudisti, Lazar Daković i Jovana Nikić bez pobjede završili su prvi takmičarski dan na Univerzijadi u Tajpeju.

Nedjelja, Avgust 20, 2017 - 14:16
Perunović druga na polumaratonu u Palama

Slađana Perunović osvojila je drugo na međunarodnom polumaratonu u Palama.

Subota, Avgust 19, 2017 - 16:48
Mićović Šutović: Mrvaljević iznosi neistine

Navode koje je u ime DŽSCG iznio generalni sekretar, Dragan Mrvaljević,a kojima diskredituje rad Jelene Mićović Šutović, sleketorka kadetske selekcije demantuje saopštenjem u kom navodi da sa adrese Džudo saveza opet stiže gomila neistina. 

Subota, Avgust 19, 2017 - 13:28
Crna Gora sa šest sportista na Univerzijadi

Crnu Goru će na Ljetnjoj Univerzijadi u Tajpeju, koja počinje danas i trajaće do 30. avgusta, predstavljati šest sportista, koji će se nadmetati u džudou i atletici.