Perunović: Stipendija COK-a motiv više za postizanje olimpijske norme
Objavljeno: Petak, Jun 16, 2017 - 11:02

Atletičarka Slađana Perunović potpisala je juče stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom (COK).

Foto : Privatna arhiva

Prema ugovoru biće joj isplaćene stipendije od 1. januara do 1. septembra 2017. godine, u iznosu od 300 eura mjesečno.

Osim Perunović, ugovore su potpisali atletičarka Kristina Rakočević i karatisti Mario Hodžić i Marina Raković.

Stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom Slađani će, priznaje, mnogo značiti.

„Sad imam veći motiv za rad. Obzirom da me čekaju jaka takmičenja ovo će biti stimulans da još više i bolje treniram. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje i da ću otići na još jednu Olimpijadu“, kaže nikšićka atletičarka. 

COK je ranije potpisao ugovor sa 11 talentovanih vaterpolista, dok će naknadno to biti urađeno sa atletičarkom Marijom Vuković, jedriličarem Milivojem Dukićem, teniserkom Dankom Kovinić i dvojicom džudista.

Predsjednik Dušan Simonović, kazao je da će COK iz sopstvenih sredstava finansirati crnogorske kandidate za Tokio do početka septembra i početka isplate stipendija Međunarodnog olimpijskog komiteta.

On je naglasio da je tim vidom stipendiranja obuhvaćeno devet sportista iz pojedinačnih sportova i 11 mladih vaterpolista.

"Možda će još neko zavrijediti stipendiju, obećali smo da će svi koji oko koji na bilo koji način dođu do olimpijske norme dobiti stipendiju COK. Za to ćemo izdvojiti oko 40 hiljada. To je za nas ozbiljan novac, koji će na najkonkretniji način doći do sportista i pomoći ima da dođu do rezultata", kazao je Simonović i dodao da crnogorske sportiste na putu do Tokija očekuje puno izazova.

 

Ukupno ocjena: 25

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Oktobar 16, 2017 - 11:51
Onogoštu osam medalja u Višegradu

Karatisti nikšićkog Onogošta nastup na međunarodnom turniru Kup Višegrada završili su sa osam medalja - jednom zlatnom, četiri srebrne i tri bronzane.

Ponedjeljak, Oktobar 16, 2017 - 11:15
Završen IX Мeđunarodni džudo turnir "Trofej Nikšića 2017"

Proteklog vikenda Nikšić je bio u znaku džudoa. Dodjelom medalja i priznanja u SC Nikšić u Nikšiću završen je IX Мeđunarodni džudo turnir „Trofej Nikšića 2017“, koji je uspješno, već deveti put organizovao džudo klub Onogošt iz Nikšića.

Nedjelja, Oktobar 15, 2017 - 13:43
VIDEO: Bilijar magija petogodišnjaka iz Nikšića

Najmlađi crnogorski majstor bilijara dolazi iz Nikšića i ime mu je Nikola Krivokapić. Ima svega pet godina i bilijar igra na impresivan način. 

Subota, Oktobar 14, 2017 - 10:11
Sportski vikend pred nama, evo šta možete pratiti

Nacionalni šampionati u nekim sportovima su već uveliko počeli, dok će u nekim nova sezona početi tokom mjeseca oktobra.

Četvrtak, Oktobar 12, 2017 - 10:02
Nikšićanka Milica Mićović četvrta na Svjetskom šotokan karate prvenstvu

Na nedavno održanom Svjetskom šotokan karate prvenstvu, čiji je domaćin bio mađarski Eger, veoma zapažen rezultat ostvarila je Nikšićanka Milica Mićović.