Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Perunović i Januzović najbolji na uličnoj trci Nikšića

21908133_10210067026407849_238464701_o
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.09.2017. u 05:57

Najstarija tradicionalna manifestacija u Nikšiću, ulična trka, održana je juče u sklopu „Septembarskih dana“. Na jednom mjestu veliki i mali takmičili su se za prestižnu titulu.  

Početak rezervisan za mlade nade bio je uvod u centralni događaj, trku na 3.000 metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

U konkurenciji cicibanki u trci na 300 metara najbolja je bila Sara Tomić iz Trebinja, dok je kod dječaka slavio Novak Nikolić iz Nikšića.

Kod pionirki u trci na 600 metara prvo mjesto osvojila je Milena Gardašević iz Nikšića, dok su pioniri trčali 200 metara duže a titulu je osvojio Marko Đurković iz Nikšića.

U konkurenciji juniorki najbolja je bila Marija Dačević iz ŽKK „Roling“ iz Nikšića, dok je kod juniora najbolji bio Aleksandar Miletić iz AK „Nikšić“.

Čast crnogorske atletike u konukrenciji seniorki branila je i odbranila naša najbolja atletičarka, nikšićanka Slađana Perunović, koja je jučerašnju trku iskoristila da se što bolje pripremi za Balkanski šampionat u Zagrebu.

„Više sam nego zadovoljna obzirom da sam trku trčala iz punog treninga. Nijesam ni previše forsirala. Već sledećeg mjeseca me očekuje Balkansko prvenstvo gdje ću juriti normu Evropsko prvenstvo“, kazala je Perunović.

Za Zagreb se spremao i prvak Balkana u disciplini 3.000 metra, Osman Januzović iz Atletskog kluba „Doboj“ koji je bio najbolji u konkurenciji muškaraca.

„Prvi put sam ovdje u Nikšiću. Sjajna atmosfera, predivan grad i zahvalan sam organizatorima što su me pozvali na trku“, kazao je Januzović.

Organizatori su zadovoljni još jednom uspješnom trkom i, prije svega, činjenicom da se ova manifestacija polako približava pedesetogodišnjici postojanja.  

„Raduje me ta činjenica da je malo više nego prethodnih godina mlađih kategorija. Ovo je inače jedna od najstarijih tradicionalnih sportskih manifestacija u našem gradu, koja se održava od 1969. godine. Opet ponavaljam, masovnost nam je cilj kod mlađih kategorija, dok u seniroskoj konkurenciji idemo na kvalitet“, istakao je Drago Musić ispred AK „Nikšić“

Trka je bila otvorenog karaktera pa su učestvovali i rekreativici, ali i veterani.

Kod veteranki na 3.000 metara prva je bila Rada Miladinović iz  AK „Podgorica“, dok je kod veterana od 50 do 60  godina starosti  na 3000 metara titulu osvojio Slavoljub Miladinović. U kategoriji Veterani preko 60 godina prvi je bio Milan Vujičić.

Osim diploma i pehara, za pet prvoplasiranih obezbijeđene su i novčane nagrade. Pokrovitelji takmičenja su opština Nikšić, Sekretarijat za sport, kulturu i socijalno staranje i AK “Nikšić“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.