Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikola Gardašević i Jovana Peković najbolji džudisti Crne Gore

page
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2016. u 06:58

U godini u kojoj su nikšićki džudisti briljirali na tatamijima širom Crne Gore i Evrope, posebno su se istakli Nikola Gardašević i Jovana Peković koji su proglašeni od Džudo saveza Crne Gore najuspješnijim džudistima u 2016. godini.

Nikola je imao najuspješniju sezonu u karijeri koju su obilježili uspjesi na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu, gdje je u konkurenciji mlađih seniora bio peti, kao i na Evropskom seniorskom kupu u Beogradu i seniorskom prvenstvu Balkana u Igalu gdje je osvajao bronzana odličja.

“Što se tiče ove godine mogu da kažem da je najuspješnija do sada. Imao sam mnogo jakih takmičenja na kojima sam uspjeo da napravim rezultat,ali to ne bih sigurno ostvario da nije bilo mnogo jakih treninga i dugih priprema. Na kraju kao kruna mog rada tokom cijele godine došla je medalja sa Evropskog klubskog prvenstva koje je održano u Beogradu. Okitili smo se bronzom,a ta medalja je za mene posebno draga iz razloga sto sam ja na neki način odlučivao da dođemo do nje”, istakao je Gardašević.

Nagrada za Gardaševića predstavlja krunu njegovog dosadašnjeg rada i podstrek za dalje, jer ga tek u budućnosti čekaju pravi izazovi.

“Nagradom za najboljeg džudistu Crne Gore  sam i više nego zadovoljan iz razloga što je za mene prvi put da dobijem tako prestižno priznanje. To je sigurno jedan od snova svakog sportiste,da bude najbolji u onom čime se bavi i ovim putem se zahvaljujem Džudo savezu na tom izboru. Ispred mene tek slijede izazovi, želim da pokažem šta mogu i koliko mogu uraditi. Krajnji cilj jesu Olimpijske igre u Tokiju i ako Bog da medalja sa istih, odnosno istorijska za moj grad”, naveo je Nikola u razgovoru za naš portal.

Jovana je takođe imala više nego sjajnu sezonu sa kojom je u potpunosti zadovoljna, a u kojoj je imala debitantski nastup u juniorskoj konkurenciji. Ona je uspjela da se okiti zlatom na Evropskom kupu u Ploeštiju, a osvojila je i bronzane medalje na Evropskim kupovima u Pakšu i Dubrovniku.

“Kada se sumiraju utisci, ova godina je bila zaista dobra, kako za mene tako i za moj klub. S obzirom na to da sam tek prva godina juniora,osvajanje zlata i bronze na juniorskim kupovima, zatim osvajanje bronze na seniorskom kupu,titula vicešampionke Balkana za juniore i seniore, učinili su da ova godina bude potpuna i zadovoljavajuća. Takođe kolege iz mog kluba napravile su zapažene rezultate, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji. Nagrada mi zaista puno znači. Ona je potvrda za ono sto sam već napravila, ali i potstrek za sve što dolazi. Tu je da me motiviše da sledeće godine još više treniram i napredujem i da napravim još bolje rezultate. A što se tiče mojih planova,oni su sledeći – trenirati svakog dana, biti bolja i osvojiti veliku i značajnu medalju”, zaključila je Jovana u pravom sportskom duhu.

Najuspješniji mladi takmičari u 2016. godini su Marko Bubanja i Ivana Nikolić, članica nikšićkog džudo kluba “Straševina”.

Bubanja je u 2016. godini bio bronzani na Evropskom juniorskom prvenstvu u Malagi, ima dvije zlatne medalje na evropskim juniorskim kupovima, i titulu seniorskog prvaka Balkana.

Nikolić je bila srebrna na evropskom kadetskom kupu u Zagrebu, na Evropskom kadetskom kupu u Klužu i Evropskom juniorskom kupu u Ploeštiju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.