Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Najboljih 15 momenata nikšićkog sporta u 2017. godini

panorama_nk
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 08.01.2018. u 08:16

Nikšićki sport bio je veoma bogat sadržajem u svih 12 mjeseci godine za nama.

 

Sportisti u našem gradu, kao i oni koji prezentuju nikšićki sport u državi i inostranstvu imali su uzbudljivu godinu, a naš portal se trudio da sve te događaje prenese na što bolji način.

Ovdje prenosimo 15 događaja iz 2017. godine koji su ostavili možda najjači pečat u godini za nama.

22.4.

Slađana je kraljica Beogradskog polumaratona

Naša najbolja atletičarka Slađana Perunović, pored mnogih uspjeha u 2017. godini, na koje nas je već uveliko navikla, uspjela je da odbranili i trofej na Beogradskom polumaratonu.

23.5.

Omladinci Sutjeske prvaci Crne Gore!

Omladinska ekipa Sutjeske, koja je u odnosu na ostatak lige, godinu mlađa, demonstrirala je apsolutnu dominaciju u šampionatu  za igrače rođene 1998. godine i mlađe i došla do titule prvaka.

30.5.

Mile Mijušković obezbijedio opstanak sa Benidormom: Napravili smo čudo!

Rukometaši Benidorma napravili su pravi sportski podvig u jednoj od najjačih svjetskih liga, španskom Asobalu izborivši opstanak, a jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh bio je naš sugrađanin Mile Mijušković.

31.5.

Kup i Evropa u paketu: Sutjeskina noć pod Goricom!

Sutjeska je u prethodnoj godini osvojila trofej namijenjen pobjedniku Kupa Crne Gore, a u finalu je savladala ekipu Grblja rezultatom 1:0

16.6.

Dubljević skinuo krunu “kralju”!

Košarkaši Valensije postali su u 2017. prvaci države, a naš Bojan Dubljević svojim sjajnim igrama dao je ogroman doprinos uspjesima španskog tima koji je u finalu savladao aktuelnog prvaka i favorita, ekipu madridskog Reala.

6.7.

Hrabra igra i manjak sreće: Levski prekinuo Sutjeskin evropski san

Ekipa Sutjeske igrala je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope mečeve protiv Levskog. U prvom susretu bugarski tim je slavio rezultatom 3:1, da bi u revanšu i pored hrabre igre nikšićke ekipe meč završen bez golova, pa je ekipa Levskog izborila plasma dalje.

4.8.

Planinari iz Nikšića se u istom danu popeli na tri vrha

Nikšićki planinari i zaljubljenici u prirodu Mićko Đurović, Andrija Mijušković, Marko Ražnatović i Milan Trebješanin napravili su pravi podvig. Naime, ovi Nikšićani su u jednom danu uspjeli da se popnu na tri planinska vrha Bobotov kuk, Prutaš i Planinicu i tak obogatili svoju biografiju.

10.8.

Čile: Ivana Nikolić kadetska vicešampionka svijeta u džudou

Nakon bronze na Evropskom šampionatu u Kaunasu jedna od najperspektivnijih džudistkinja svijeta, šesnaestogodišnja Ivana Nikolić, pokazala je svijetu svoj raskošni talenat okitivši se u Čileu titulom vicešampiona u kadetskom uzrastu.

20.8.

Tomašević u idealnoj petorci Evropskog prvenstva

Kadetska reprezentacija Crne Gore, je sinoć ovojila istorijsku srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, a u idealnoj petorci šampionata našao se Nikšićanin Bojan Tomašević!

23.8.

Jovo Damjanović potpisao za PSG!

Rame uz rame sa Karabatićem, Omejerom, Hansenom i ostalim rukometnim gromadama. Dvadestogodišnji Nikšićanin, Jovo Damjanović, jedan od najvećih bisera svjetskog rukometa na poziciji pivota, postao je član rukometnog giganta iz Francuske.

25.9.

Jovana Peković zlatna u Beogradu

Crnogorska džudo reprezentacija nastup na Evropa openu u Beogradu završila je sa dvije medalje – po jednom zlatnom i srebrnom, a najsjajnije odličje za Crnu Goru osvojila je Jovana Peković.

27.9.

Omladinska liga šampiona: Remi u Nikšiću, dva lica omladinaca

Aktuelni šampion Crne Gore, omladinski tim Sutjeske, na svom stadionu remizirao je sa mađarskim Honvedom u utakmici prvog kola Lige šampiona za svoj uzrast. Rezultat je nakon 90 minuta bio 2:2. U revanšu je slavila mađarska ekipa rezultatom 1:0 i tako obezbijedila plasma dalje.

11.10.

Šah-mat Tijane Blagojević: Napušta Crnu Goru zbog neslaganja sa čelnicima saveza

Crnogorska šahovska reprezentacija na ekipnom Evropskom prvenstvu u šahu, koje se u Grčkoj održavalo od 27. oktobra do 7. Novembra u svom sastavu nije imala najbolju crnogorsku šahistkinju, Nikšićanku Tijanu Blagojević.

25.11.

I Rudar u nizu, Sutjeska i Giljen do rekorda

Vladan Giljen je svoju mrežu sačuvao 913 minuta, a ekipa Sutjeske gol nije primila 927 minuta u meču sa Rudarom odigranom 25. novembra čime su pretekli dotadašnji rekord Milete Radulovića, odnosno ekipe Grblja.

23.12.

Boško se oprostio od boksa, za Sofiju prikupljeno 7.100 eura

Humanitarnom bokserskom revijom u nikšićkom Sportskom centru pod nazivom “Poslednji udarac za Sofiju” dugogodišnji crnogorski reprezentativac Boško Drašković zvanično se oprostio od aktivnog bavljenja boksom.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.