Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mićović Šutović: Mrvaljević iznosi neistine

20839444_10209828948376047_1638933513_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 19.08.2017. u 14:58

Navode koje je u ime DŽSCG iznio generalni sekretar, Dragan Mrvaljević,a kojima diskredituje rad Jelene Mićović Šutović, sleketorka kadetske selekcije demantuje saopštenjem u kom navodi da sa adrese Džudo saveza opet stiže gomila neistina. 

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

„Sve do kraja januara ove godine davala sam punu podrsku radu DŽSCG. Podržavala sam i veoma nejasan plan i program treninga koji je sprovodio nacionalni trener Georgi Petrov (isti program za sve takmičare od kadeta do seniora). Razlog zašto od tada više nemam povjerenje u rad saveza i zašto sam sve svoje takmičare povukla sa priprema, javnosti bi trebali da objasne nacionalni trener Georgi Petrov i predsjednik saveza Dragomir Bečanović.

Oni su šesnaestogodisnjoj Nikolićkoj tada rekli da na treninge dolazi sat vremena prije ostalih članova reprezentacije da je oni dorađuju posebnim metodama. Obojica su javno isticali da ima odličnu džudo tehniku i pristup treningu,pa bi trebalo da objasne meni kao treneru, zatim Ivaninim roditeljima i ostaloj crnogorskoj javnosti šta se podrazumijevalo pod tim posebnim bugarskim metodama,uz pomoć kojih bi lakše došla do rezultata,za koje bi naravno samo oni bili zaslužni,i da li su one dozvoljene u sportu.

Da li će i ovo pitanje kod Vas izazvati nevjericu i čudjenje isto kao i odluka Ministarstva sporta o raskidanju ugovora o sufinansiranju Saveza?

Sto se tiče navoda da na prvenstvu Evrope nijesam pratila na borilištu takmičare Sinanovića i Stanišića, Mrvaljević, svjesno i proračunato,po ko zna koji put,nije tačno objasnio razlog za to. Prvog takmičarskog dana ,dok sam pripremala Ivanu za meč za bronzanu medalju,povrijedila sam skočni zglob,pa sam nakon takmičenja kolima hitne pomoći odvezena u bolnicu,gdje su mi ljekari konstatovali istegnuće ligamenata i stavili gips. O svemu ovom Savez je bio istog trenutka obaviješten. Ovo je bio jedini razlog zašto nijesam mogla pratiti takmišare Sinanovića i Stanišića na borilištu drugog takmičarskog dana,a sve ovo vrlo dobro znaju i njihovi roditelji i njihovi treneri,tako da ti Mrvaljeviću ova neistina ne moze proći u javnosti.

Što se tiče mog obracanja Savezu povodom učešća Ivane Nikolić  na Svjetskom prvenstvu,ono je uslijedilo nakon njenog velikog psihološkog pada na Olimpijadi mladih. Do toga je doslo zahvaljujući Draganu Mrvaljeviću koji je Ivani i meni ,dan uoči odlaska na olimpijadu ,saopštio da ona 99 odst učestvovati na svjetskom prvenstvu,samo zato što su preskupe karte,a Savez nema dovoljno novca za to!? Kao Ivanin trener nikada nijesam sumnjala u njenu tehničku,taktičku i kondicionu pripremljenost,ali ovakvi postupci vodećih ljudi Saveza potpuno remete sve ono sto čitav tim stručnjaka mjesecima radi da bi takmičar bio u potpunosti spreman za sva takmičenja koja ga očekuju.

Izjava da ste ponosni na Ivanin rezultat,kao i da dajete nesebičan doprinos u ostvarivanju tih rezultata,stoga je prava besmislica. Ničim nijeste doprinijeli u ostvarivanju nijednog njenog rezultata. To što je Savez

platio troškove za njeno učešće na prvenstvu Evrope i svijeta,to nije Vaš doprinos već obaveza,jer je to novac koji je Ministarstvo sporta dodijelilo Savezu samo za potrebe takmičara,a Ivana je ,osvojivši srebro na Svjetskom i bronzu na EP, za samo mjesec dana ,dokazala da je takmičar koji to zaslužuje,jer na najbolji mogući način reprezentuje svoju zemlju širom Evrope i svijeta.A vi ste čak  omalovažavali i njene rezultate i moj trenerski rad u pisanoj komunikaciji sa Ministarstvom sporta. Neka o mom radu govore brojne medalje koje su takmičari džk”Straševina” osvojili od kada klub postoji,pogotovo Ivanino srebro sa Svjetskog i bronza sa Evropskog prvenstva,kao i zlato sa najprestižnijeg evropskog kadetskog kupa u Zagrebu. A o radu Saveza jasno govori odluka Ministarstva sporta da raskine sa vama ugovor o sufinansiranju Saveza.

Na ovaj način vise necu polemisati sa DŽSCG ciji je jedini cilj da bace sjenku na rezultate koje pravi Ivana i džk”Straševina” i tako skrenu pažnju sa mnogobrojnih problema koji već odavno postoje u Savezu.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.