Matija Bojić, biser nikšićkog karatea
Objavljeno: Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 14:38
Autor:
Branko Čupić

Prema rezultatima koji se ostvaruju na međunarodnim takmičenjima, nikšićki karate ne bi trebalo da brine za svoju budućnost. Rezultate koje je nekad pravio jedan Dragoljub Fatić, koje sada ostvaruje Nikola Malović, u skorijoj budućnosti bi mogli da prave njihovi nasljednici, a jedan od onih koji obećava da će krenuti stopama starijih kolega je Matija Bojić iz Karate kluba “Fokus“

Foto : Privatna arhiva

Matija je jedan od karatista koji se već godinama bavi ovom borilačkom vještinom i redovno se sa takmičenja vraća sa trofejima, pa je, kako sam kaže, ovaj sport postao sastavni dio njegovog života, a u svijet borilačkih vještina ga je uvela znatiželja.

 “Karate treniram od osme godine, a ovaj sport sam zavolio iz same znatiželje prema borilačkim vještinama. Prvi susret je bio pravi izazov, međutim, kasnije je to postao sastavni dio mog života”, kazao je Matija za naš portal.

Iza našeg sugrađanina je veliki broj takmičenja na kojima je ostvarivao uspjehe i potvrđivao svoj kvalitet, ali, kao i svaki sportista, i on ima one koje bi izdvojio kao najdraže.

”Kao najdraže pomenuo bih titulu državnog prvaka koju sam osvojio prošle godine, zatim prvo mjesto na prošlogodišnjem takmičenju u Novom Sadu, a u 2017. bih izdvojio i treće osvojeno mjesto na turniru u Beču”, ističe mladi Bojić.

Prvi izazov u ovoj godini uspješno je pređen kada je Matija u konkurenciji velikog broja takmičara bio najbolji, ali to je samo početak internacionalne turneje koja slijedi u ovoj godini za njega i njegove klupske drugove.

“Nosim lijepe utiske iz Slovenije, sama organizacija je bila na visokom nivou. Konkurencija je bila mnogo jaka, a tome svjedoči podatak da je učestvovalo 700 takmičara iz 21 zemlje. Imao sam četiri meča i svaki riješio u svoju korist. Najznačajnija takmičenja koja me očekuju u ovoj godini su Svjetski kup u Umgau, internacionalna takmičenja u Austriji, Bugarskoj i Italiji, kao i državno prvenstvo krajem godine. Teško je u ovom trenutku reći nesto više o tome, ali iznad svega su želja i nada da ću biti predan i posvećen i dalje ovom sportu”, najavljuje naš sugrađanin.

Matija, koji je učenik devetog razreda OŠ “Milija Nikčević”, kako sam kaže, na najbolji mogući način usklađuje vrijeme za sport i za školu, a to potvrđuje i njegov trener Dejan Ivanović.

“Biti šampion znači biti uspješan na profesionalnom i privatnom planu, što nije uvijek lako. Matija neprestano traga za novim znanjima, novom inspiracijom, bezrezervno sebe dajući u svakom trenutku. Dosljedan je i uporan u svemu što radi ne oslanjajući se na talenat, već na mukotrpan rad. Uz pomenuti odnos prema životnim obavezama, Matija kanališe sebi put ka zapaženom životnom uspjehu”, istakao je  Ivanović.

Matija sa klupskim drugovima i trenerom svakako nastavlja da krči svoj put, vizija i misija je jasna, a to je već bezbroj puta u sportu dokazan metod, konstantan trening i neprestano dokazivanje na tatamiju.

Ukupno ocjena: 56

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Avgust 15, 2018 - 17:19
Održan 4. Nikšićki triatlon: Takmičenje obilježili rekordi

Četvrti po redu Nikšićki triatlon održan je 11. avgusta, na kom je učestovalo više od 30 zaljubljenika u ovaj sport.

Ponedjeljak, Avgust 13, 2018 - 09:27
Jovana Peković bronzana na Kupu Evrope

Džudistkinja Akademika Jovana Peković okitila se bronzanom medaljom na Kupu Evrope koji je održan u rumunskom Klužu.

Nedjelja, Avgust 12, 2018 - 13:35
"Talenat" i ovog ljeta organizovao školu plivanja za naše najmlađe sugrađane

U organizaciji Sportsko rekreativnog društva "Talenat" i ovog ljeta organizovana je škola plivanja za naše najmlađe sugrađane, koja polako prerasta i u tradiciju.

Utorak, Avgust 7, 2018 - 19:22
Župa: Biciklistička trka 19. avgusta

Biciklistička trka koja ima za cilj da promoviše ruralne oblasti u Crnoj Gori kao značajne za budući razvoj, održaće se u Župi Nikšićkoj, u nedjelju, 19. avgusta.

Ponedjeljak, Avgust 6, 2018 - 08:42
Trka u Župi okupila atletičare iz regiona

Atletska trka koja je juče održana u Župi dokazala je da ovaj događaj iz godine u godinu prerasta u međunarodnu manifestaciju.