Matija Bojić, biser nikšićkog karatea
Objavljeno: Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 14:38
Autor:
Branko Čupić

Prema rezultatima koji se ostvaruju na međunarodnim takmičenjima, nikšićki karate ne bi trebalo da brine za svoju budućnost. Rezultate koje je nekad pravio jedan Dragoljub Fatić, koje sada ostvaruje Nikola Malović, u skorijoj budućnosti bi mogli da prave njihovi nasljednici, a jedan od onih koji obećava da će krenuti stopama starijih kolega je Matija Bojić iz Karate kluba “Fokus“

Foto : Privatna arhiva

Matija je jedan od karatista koji se već godinama bavi ovom borilačkom vještinom i redovno se sa takmičenja vraća sa trofejima, pa je, kako sam kaže, ovaj sport postao sastavni dio njegovog života, a u svijet borilačkih vještina ga je uvela znatiželja.

 “Karate treniram od osme godine, a ovaj sport sam zavolio iz same znatiželje prema borilačkim vještinama. Prvi susret je bio pravi izazov, međutim, kasnije je to postao sastavni dio mog života”, kazao je Matija za naš portal.

Iza našeg sugrađanina je veliki broj takmičenja na kojima je ostvarivao uspjehe i potvrđivao svoj kvalitet, ali, kao i svaki sportista, i on ima one koje bi izdvojio kao najdraže.

”Kao najdraže pomenuo bih titulu državnog prvaka koju sam osvojio prošle godine, zatim prvo mjesto na prošlogodišnjem takmičenju u Novom Sadu, a u 2017. bih izdvojio i treće osvojeno mjesto na turniru u Beču”, ističe mladi Bojić.

Prvi izazov u ovoj godini uspješno je pređen kada je Matija u konkurenciji velikog broja takmičara bio najbolji, ali to je samo početak internacionalne turneje koja slijedi u ovoj godini za njega i njegove klupske drugove.

“Nosim lijepe utiske iz Slovenije, sama organizacija je bila na visokom nivou. Konkurencija je bila mnogo jaka, a tome svjedoči podatak da je učestvovalo 700 takmičara iz 21 zemlje. Imao sam četiri meča i svaki riješio u svoju korist. Najznačajnija takmičenja koja me očekuju u ovoj godini su Svjetski kup u Umgau, internacionalna takmičenja u Austriji, Bugarskoj i Italiji, kao i državno prvenstvo krajem godine. Teško je u ovom trenutku reći nesto više o tome, ali iznad svega su želja i nada da ću biti predan i posvećen i dalje ovom sportu”, najavljuje naš sugrađanin.

Matija, koji je učenik devetog razreda OŠ “Milija Nikčević”, kako sam kaže, na najbolji mogući način usklađuje vrijeme za sport i za školu, a to potvrđuje i njegov trener Dejan Ivanović.

“Biti šampion znači biti uspješan na profesionalnom i privatnom planu, što nije uvijek lako. Matija neprestano traga za novim znanjima, novom inspiracijom, bezrezervno sebe dajući u svakom trenutku. Dosljedan je i uporan u svemu što radi ne oslanjajući se na talenat, već na mukotrpan rad. Uz pomenuti odnos prema životnim obavezama, Matija kanališe sebi put ka zapaženom životnom uspjehu”, istakao je  Ivanović.

Matija sa klupskim drugovima i trenerom svakako nastavlja da krči svoj put, vizija i misija je jasna, a to je već bezbroj puta u sportu dokazan metod, konstantan trening i neprestano dokazivanje na tatamiju.

Ukupno ocjena: 6

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Februar 11, 2018 - 12:18
Akademikov naraštaj pokorio Dubrovnik

Džudisti Akademika, odnosno oni najmlađi, zablistali su na prvom takmičenju u ovoj godini, a ovoga puta “žetvu” medalja obavili su na međunarodnom kupu "Sveti Vlaho” koji je održan u Dubrovniku.

Petak, Februar 9, 2018 - 14:33
Streljački klub ”Čelik”: Pet decenija bogate tradicije

Današnjim generacijama bi možda bilo nepojmljivo shvatiti da je Nikšić nekada bio sinonim za streljački sport u Crnoj Gori i Jugoslaviji, a vjerovatno najbolji svjedok tome je Streljački klub “Čelik”, koji i pored svih teškoća i dalje odolijeva zubu vremena.

Ponedjeljak, Februar 5, 2018 - 15:21
Fatić: Nerazumna odluka sudija, Nikola u svakom segmentu bio bolji

Nikoli Maloviću “za dlaku” je izmakla medalja na Evropskom prvenstvu u Sočiju, nakon što je odlukom sudija poražen u borbi za bronzu od Danca Jonasa Fris Pedersena.

Ponedjeljak, Februar 5, 2018 - 10:16
Nikšićki atletičari oborili tri državna rekorda

Na otvorenom dvoranskom prvenstvu Srbije u atletici, nikšićki atletičari Slađana Perunović i Aleksandar Miletić postavili su državne rekorde u svojim disciplinama.

Nedjelja, Februar 4, 2018 - 20:53
Maloviću sudije uzele bronzu, želio sam da moj Nikšić slavi medalju

Na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava u Sočiju naš sugrađanin Nikola Malović bio je blizu osvajanja medalje, ali je odlukom sudija u meču za bronzu poražen od Danca Jonasa Fris Pedersena.