Matija Bojić, biser nikšićkog karatea
Objavljeno: Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 14:38
Autor:
Branko Čupić

Prema rezultatima koji se ostvaruju na međunarodnim takmičenjima, nikšićki karate ne bi trebalo da brine za svoju budućnost. Rezultate koje je nekad pravio jedan Dragoljub Fatić, koje sada ostvaruje Nikola Malović, u skorijoj budućnosti bi mogli da prave njihovi nasljednici, a jedan od onih koji obećava da će krenuti stopama starijih kolega je Matija Bojić iz Karate kluba “Fokus“

Foto : Privatna arhiva

Matija je jedan od karatista koji se već godinama bavi ovom borilačkom vještinom i redovno se sa takmičenja vraća sa trofejima, pa je, kako sam kaže, ovaj sport postao sastavni dio njegovog života, a u svijet borilačkih vještina ga je uvela znatiželja.

 “Karate treniram od osme godine, a ovaj sport sam zavolio iz same znatiželje prema borilačkim vještinama. Prvi susret je bio pravi izazov, međutim, kasnije je to postao sastavni dio mog života”, kazao je Matija za naš portal.

Iza našeg sugrađanina je veliki broj takmičenja na kojima je ostvarivao uspjehe i potvrđivao svoj kvalitet, ali, kao i svaki sportista, i on ima one koje bi izdvojio kao najdraže.

”Kao najdraže pomenuo bih titulu državnog prvaka koju sam osvojio prošle godine, zatim prvo mjesto na prošlogodišnjem takmičenju u Novom Sadu, a u 2017. bih izdvojio i treće osvojeno mjesto na turniru u Beču”, ističe mladi Bojić.

Prvi izazov u ovoj godini uspješno je pređen kada je Matija u konkurenciji velikog broja takmičara bio najbolji, ali to je samo početak internacionalne turneje koja slijedi u ovoj godini za njega i njegove klupske drugove.

“Nosim lijepe utiske iz Slovenije, sama organizacija je bila na visokom nivou. Konkurencija je bila mnogo jaka, a tome svjedoči podatak da je učestvovalo 700 takmičara iz 21 zemlje. Imao sam četiri meča i svaki riješio u svoju korist. Najznačajnija takmičenja koja me očekuju u ovoj godini su Svjetski kup u Umgau, internacionalna takmičenja u Austriji, Bugarskoj i Italiji, kao i državno prvenstvo krajem godine. Teško je u ovom trenutku reći nesto više o tome, ali iznad svega su želja i nada da ću biti predan i posvećen i dalje ovom sportu”, najavljuje naš sugrađanin.

Matija, koji je učenik devetog razreda OŠ “Milija Nikčević”, kako sam kaže, na najbolji mogući način usklađuje vrijeme za sport i za školu, a to potvrđuje i njegov trener Dejan Ivanović.

“Biti šampion znači biti uspješan na profesionalnom i privatnom planu, što nije uvijek lako. Matija neprestano traga za novim znanjima, novom inspiracijom, bezrezervno sebe dajući u svakom trenutku. Dosljedan je i uporan u svemu što radi ne oslanjajući se na talenat, već na mukotrpan rad. Uz pomenuti odnos prema životnim obavezama, Matija kanališe sebi put ka zapaženom životnom uspjehu”, istakao je  Ivanović.

Matija sa klupskim drugovima i trenerom svakako nastavlja da krči svoj put, vizija i misija je jasna, a to je već bezbroj puta u sportu dokazan metod, konstantan trening i neprestano dokazivanje na tatamiju.

Ukupno ocjena: 34

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Maj 26, 2018 - 14:01
Večeras treći Night Run Montenegro

Treći po redu Night Run Montenegro koji se održava u našem gradu na program je večeras od 21h, a na trećoj po redu noćnoj atletskoj trci očekuje se preko sto učesnika iz Crne Gore i regiona

Srijeda, Maj 23, 2018 - 12:21
Mrvaljević: Petrov je marioneta predsjednika Džudo saveza

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević oglasio se saopštenjem za javnost kojim, kako kaže, “odgovara na dva veoma uzbudljiva, ali potpuno neistinita i netačna saopštenja“.

Utorak, Maj 22, 2018 - 08:17
Fokusu u Splitu zlato i dvije bronze

Još jedan nastup na međunarodnom turniru takmičari Fokusa završili su sa uspjehom.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 16:28
Perunović i Dragović šampioni Crne Gore

Slađana Perunović i Miloš Dragović prvaci su Crne Gore u planinskom trčanju. Naši najbolji dugoprugaši dominirali su na sedmom otvorenom prvenstvu Crne Gore u planinskom trčanju, koje je pod pokroviteljstvom Atletskog saveza, u tehničkoj organizaciji AK Nikšić, održano u selu Kruševice.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 10:11
Podgorica: Dominacija Akademika, Trebjesi šest medalja

Prethodni vikend bio je veoma uspješan za nikšićke džudiste koji su nastupali na državnom prvenstvu u Podgorici u konkurenciji poletaraca, juniora i mlađih seniora, a takmičari Akademika i Trebjese u Nikšić su tom prilikom donijeli ukupno 31 medalju.