Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Kup oslobođenja Podgorice”: Uspjesi džudista “Straševine” i “Trebjese”

25129916_1726723087371935_92091515_o
DžK “Straševina”
  • Autor onogost.me
  • 10.12.2017. u 07:26

Na Međunarodnom džudo turniru “Kup oslobođenja Podgorice”,  na kojem je učestvovalo oko 300 takmičara iz 26 klubova iz Crne Gore, Albanije, Kosova i BiH-a učestvovali su i takmičari nikšićkih džudo klubova "Trebjesa" i “Straševina”.  

Ekipa “Straševine” osvojila je dva pehara u ekipnoj konkurenciji, i to drugo mjesto u ukupnom plasmanu i prvo mjesto u konkurenciji pionira i pionirki, kao i deset zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih medalja.

Zlatne medalje su osvojili: Šutović Andrijana (dvije), Radojičić Ljiljana, Kilibarda Valentina, Krivokapić Bogić, , Musić Ilija, Radojičić Ljiljana, Backović Danilo, Suknović Vasilije i Backović Milena, srebrom su se okitili Rojević Anastasija, Šutović Andrijana, Krivokapić Milena, dok su bronzana odličja pripala Rakojević Draženu, Rojević Andriji, Krivokapić Borisu, Đorović Jeleni, Kilibardi Filipu i Krivokapić Vuku.

“Još jednom smo potvrdili dominaciju i tako završili najuspješniju godinu od osnivanja kluba. Osvojili smo srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu za kadete, bronzanu medalju na evropskom prvenstvu za kadete, zlatnu medalju na evropskom kupu za kadete, najbolji smo klub u juniorskoj konkurenciji u Crnoj Gori i imamo šampione države u svim uzrasnim kategorijama, od poletaraca do seniora, čime smo potvrdili da smo najuspješniji džudo klub i jedan od najuspješnijih sportskih klubova u Crnoj Gori”, kazali sui z džudo kluba “Straševina” nakon turnira.

Takmičari “Trebjese” osvojili su šest medalja, od čega četiri zlatne i dvije srebrne.

Zlatom su se okitile Šipčić Ana, Ćetković Nikola, Gušić Milan i Jancer Marko. Dok je srebrno pripalo Mijatović Vukoti i Miličić Jovanu. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.