Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Klubovi iz Nikšića sjutra obilježavaju Olimpijski dan

olimpijski_dan
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 22.06.2017. u 07:51

Pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), a u organizaciji Biciklističkog kluba „Perun“ sjutra ispred Gradske kuće, sa početkom u 10h, biće održana sportsko-rekreativna manifestacija kojom će se obilježiti Olimpijski dan.

”Sport je jedna od važnih dimenzija koja ispunjava ljude, ima veliki uticaj pri promovisanju zdravog načina života, pa smo svjedoci sve veće zastupljenosti sporta u prirodi. Olimpizam je životna filozofija, kojom se slave i sjedinjuju u uravnoteženu cjelinu kvaliteti tijela, volje i uma. Olimpizam spaja sport s kulturom i obrazovanjem”, stoji u saopštenju organizatora koji su za tu priliku osmislili mnogobrojne sportske aktivnosti, a koje će predstavljati nikšićki klubovi.

Među učesnicima pojaviće se FK Sutjeska, KK Sutjeska, RK Trebjesa, DžK Akademik, KK Onogošt, AK Sutjeska, City Fitness, OK Sutjeska, ŽOK Nikšić, Triatlon klub Nikšić, JPU Dragan Kovačević, PSD Javorak, Omladinski klub CK, TK Sutjeska, BK Žarko Mijatović… Olimpijski pokret pozvao je sve ljude da budu aktivni u susret Olimpijskom danu.

”Cilj Olimpijskog pokreta je da doprinese izgradnji mirnog i boljeg svijeta edukacijom mladih kroz sport, u olimpijskom duhu, bez diskriminacije bilo koje vrste, u duhu prijateljstva, solidarnosti i fer pleja”, uvjereni su oni. 

Kao dio stalne misije Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da se sport i fizička aktivnost koriste kao alat za pozitivne promjene u društvu, kako dodaju, sjutrašnji dan je i prilika za podsticanje mladih i građana širom svijeta, bez obzira na njihove sposobnosti, da se kreću, nauče prednosti fizičke aktivnosti, otkriju nove sportove.

”Najvažnije od svega toga je da prigrle olimpijske vrijednosti – izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje”, naveli su organizatori. 

Olimpijski dan uveden je 1948. godine u spomen na rođenje modernih Olimpijskih igara – 23. jun 1894. godine.

Na predlog francuskog barona Pjera de Kubertena u Parizu je osnovan Međunarodni olimpijski komitet. 
 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.